Ordering from Fashion Nova to Finland - Haul & Review (myös Suomeksi!)

(Suomeksi alla)

I've seen Fashion Nova all over social media in the last year or so, and I finally took the plunge and ordered some of their plus-size line, Fashion Nova Curve. Overall, I'm happy with everything I got - it's not super high quality, and the sizing is pretty inconsistent, but the delivery is quick, the prices are cheap and I love the styles. You can check out what I got (as well as a more in-depth review) on the video I've linked below. The rest of this post will be in Finnish, since I will be giving my followers some tips when it comes to ordering from Fashion Nova to Finland in particular. (In case you live in Finland, but don't speak Finnish, don't worry - I explain the same things on the video!)


Yhdysvaltalainen Fashion Nova -vaatemerkki on näkynyt viimeisen vuoden ajan hyvin tiivisti ainakin minun Instagram-fiidissäni. Olen katsonut lukemattomia jenkki- ja britti-bloggaajien videoita aiheesta, mutta uskaltauduin vasta nyt tekemään tilauksen itse. Lopputulos oli positiivinen yllätys - edulliset vaatteet olivat tosi kivoja, vaikka ei niiden laatu nyt tietenkään huippuluokkaa ole. Yllä on linkitettynä video, jolla kerron (englanniksi) tilauskokemuksestani ja arvioin tarkemmin ostamiani vaatteita. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa pitkästä aikaa myös Suomeksi muutamia vinkkejä Fashion Novalta tilaamiseen, koska moni teistäkin on varmaan tilausta pähkäillyt.Mitä opin Fashion Novalta tilatessani:

- Ei kannata säikähtää, vaikka sivuilla hinnat ovat pelkästään USA:n dollareina, ja kokotaulukko on jenkkimitoituksella. Suomeen pystyy kyllä tilaamaan. Rekisteröidy normaalisti ja anna osoitetiedot ym. kuten muissakin nettikaupoissa. Kokotaulukko auttaa löytämään oikean koon. (Vaikka kuten videolta huomaa, mitoitus ei toimi ihan johdonmukaisesti. Itse tilasin varmuuden vuoksi useita eri kokoja.)
- Kannattaa aina kokoa valitessa katsoa, mitä materiaalia vaate on; joustaako se jne. Jos englannin taito riittää, YouTubesta löytyy hurjasti videoita, joissa vertaillaan esim. farkkujen mitoituksia.
- Tilaa ensin jotain halpaa, niin ei tule paha mieli, jos koko onkin väärä. Fashion Novalta EI saa rahoja takaisin; palautuksia voi kaiketi tehdä, mutta niitä vastaan saa vain lahjakortin, jolla voi sitten tilata jotain muuta. Lisäksi palautus on käsittääkseni maksullista (eli posteja ei hyvitetä).
- Googleta "fashion nova discount code" tai etsi alennuskoodeja tubettajien videoilta. Itse löysin varsin vähällä etsinnällä 35% alennuskupongin, joten sain toimituksen (10 $) ja tullimaksut kuitattua sillä.
- Monet vaatteet ovat saatavilla sekä plus- että standardikoossa.
- Maksu onnistuu PayPalin kautta. Suosittelen PayPalin käyttöä aina ulkomailta tilatessa, jos se on mahdollista. Se on turvallinen maksutapa, eikä tarvitse antaa esim. luottokortin numeroa mihinkään.
- Koska paketti tulee EU:n ulkopuolelta, se menee tulliin. Jos loppusumma ylittää 22 €, joutuu maksamaan arvonlisäveron. Minulle tuli 37,16 € tilaukseen 8,63 € alv-maksua. Varsinainen tullimaksu tulee vasta, jos tilaus ylittää 150 € hinnan.
- Fashion Novalla oli tosi hyvä tracking-järjestelmä. Se päivittyi säännöllisesti ja tiesin koko ajan, missä paketti menee. Paketti saapui kahden viikon kuluttua tilauksesta. Puolet tästä ajasta se oli tullissa; jostain syystä tullauspäätös tuli tällä kertaa postitse, ei sähköpostilla. Eli jos seurannassa lukee useamman päivän, että paketti on tullissa, ei kannata hätääntyä. Se kirje on sieltä tulossa. :)Kysykää ihmeessä, jos unohdin jotain mainita! Minut tavoittaa blogin lisäksin Facebookin, Twitterin, Instagramin ja YouTuben kautta. :)


Comments

  1. There are so many great outfits here! You have a lot of cute pieces from this brand :)
    Hope that you are having a good weekend :)

    crystal journey candles reiki candles

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts