Dolores Doll dress in Red Polka Dot

(English below)


Collectifin Dolores Doll -mekko on klassikko, johon törmää jatkuvasti blogimaailmassa. Itsekin olen sitä jo kauan himoinnut, mutta kalliin hintansa vuoksi se on jäänyt hankkimatta. Bongasin mekon kuitenkin suomalaisen Miss Windy Shopin alennusmyynnistä ja laskeskelin, että tuli halvemmaksi ostaa se sieltä ilman toimituskuluja, kuin Briteistä toimituskulujen kanssa. Ja olihan sekin ihan kiva, että pääsi samalla tukemaan suomalaista yritystä - minä kun yleensä tilaan kaikki vaatteeni ulkomailta. Oli muuten ihanaa, kun paketti tuli perille kahdessa päivässä, eikä tarvinnut odottaa lähemmäs kahta viikkoa, kuten yleensä ulkomailta tilatessa! Ikävä kyllä tuo mekko ei ole enää alennuksessa, mutta se löytyy edelleen myynnistä Miss Windy Shopin sivuilta, sekä tietenkin Collectifin omilta sivuilta. 


Mekko / dress - Collectif (Miss Windy Shop), 4XL
Vyö / belt - UFF
Kengät / shoes - Skopunkten
Leggings - Forever21, 2X
Koska tämä oli ensimmäinen Collectifin mekkoni, koon valinta tuotti luonnollisesti vähän päänvaivaa. Miss Windy Shopin sivuilla oli kuitenkin hyvät ohjeet siihen. Olin taas mitoiltani vähän kokojen välissä, mutta päädyin varmuuden vuoksi tuohon isoimpaan kokoon. 3XL olisi mahtunut helposti - saan tämän päälle ilman, että avaan vetoketjua. Se ei kuitenkaan näytä millään muotoa liian isolta ja onpahan nyt ainakin todella mukava päällä. Kangas joustaa jonkin verran, joten sanoisin, että kokoa 50 käyttävä mahtuisi tuohon 4XL kokoon ihan mukavasti.

Mekossa on kunnon helma joka pääsee paremmin oikeuksiinsa sitten, kun saan hankittua siihen alle tyllihameen. Tilasin jo yhden Wishiltä - saas nähdä, millainen rimpula sieltä tulee. :D

Jotenkin tuo palloprintti kaipasi vyötä kaverikseen, joten yhdistin siihen vanhan UFF:ilta hankitun mustan vyön. Kuvissa vyö on hinautunut ihan pikkuisen liian ylös - parhaimmalta se näyttää noin 1-2 cm alempana. Tarkkaa hommaa! ;)

Ja joo, tiedän, että näyttäisi kivemmalta ohuiden sukkahousujen kanssa. Mutta kamoon, ei näillä keleillä ole pystynyt vielä thermoleggingseistä luopumaan! Hrrr.

Onko teillä Collectifin mekkoja? Ja tykkäättekö tästä pallokuosista? Mieheni mukaan siitä tulee päänsärky... mutta miehethän eivät tunnetusti tiedä mistään mitään. ;)


Mukavaa alkanutta viikkoa!

In English: I finally purchased a Collectif Dolores Doll dress! I know, it's such a classic. I've seen it on many blogs before and when I noticed that this red polka dot version was on clearance at a Finnish store called Miss Windy Shop, I jumped at the chance. It's of course also available at Collectif's site.

My husband says the polka dots will give people a headache, but what do men know. ;) I like it. It has a true vintage feel to it and it will look even better with a petticoat, once I get one. I've ordered one from Wish... we'll see if the quality is OK or not.

I sized up to a 4XL  - which I believe equals UK 22 -  just to be sure. 3XL would have been fine - I'm able to pull this on without opening the zipper, and it is a very comfortable fit. I think it's a true size UK 22, since I'm usually more of a 20. However, it doesn't look too big on me since the material is a bit stretchy and the bust fits fine. 

I added a black belt because I felt like it needed something to break up the print. Someone will probably comment that it would look better without the leggings, with some sheer tights maybe. However, it's still pretty damn cold in Finland so I'm not ditching my thermo leggings just yet!

Do you own any dresses by Collectif? Do you like the polka dot print, or does it give you a headache? ;)

Comments

 1. Tuo on todella kaunis mekko :) Pallokuosi on todella jees ^^

  ReplyDelete
 2. This dress is bloody AMAZING and you look gorgeous. All Minnie Mouse! xx

  ReplyDelete
 3. Kaunis mekko, oon itekin harkinnut ostavani tuon, mutta noita pallomekkoja löytyy jo tarpeeksi :) Samaa mallia on kuitenkin pari mekkoa, vaaleanpunainen pilkkumekko ja sitten on sellainen sininen paperinukkemekko. Sitten on toppejakin, oikein imartelevia ovat kaikilla naisilla :) Ainoa huono puoli on nuo hihat, jotka saattaa naftimmassa koossa vähän puristaa, mutta niitäkin voi onneksi siirrellä olkapäille ja niiltä pois miten mielii.

  Täällä ollaan kulettu ohuilla sukkahousuilla jo pitkään. Työkaverit ihmettelee kuinka tarkenen, mutta kyllä sitä tarkenee. Ehkä pyörällä on vähän koleaa ajella 4 asteessa 15 denierin sukkiksissa, mutta muuten pärjää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen sellainen vilukissa, että aika pitkään oli pakko pitää leggareita. :D Toki välillä oli lämpimiä päiviä, jolloin menin ihan paljain säärin... nyt on taas aika kylmä.

   Tykkään kanssa siitä noissa hihoissa, että voi laittaa pois olkapäältäni. Voisi ehkä harkita hankkivansa sellaisen topin... menisi hyvin kaikkien mun kynähameiden kanssa. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts