A day in Helsinki

(English below)

Maanantai oli mukava päivä. Kuten syyskuun kuulumispostauksessa jo vähän vihjasin, sain ensi vuodelle jatkorahoitusta väikkäriäni varten. Apurahat jaettiin Helsingissä, joten suuntasin sinne yhdeksi yöksi. Seuralaisinani olivat äitini ja hänen ystävänsä. 

Äitini suku asuu pääasiassa Helsingissä, joten kävin siellä usein lapsena. Vieläkin siellä on mukava vierailla, vaikka enää en haluaisi siellä asua. Nuorempana halusin, nykyään rakastan liikaa tilaa ja rauhaa. Ei sillä, että Helsingissä ei voisi niitä saada - siellä niistä vaan joutuu maksamaan vähän enemmän. 

Tällä kertaa retki pääkaupunkiseudulle oli tietysti erityisen mieluinen, koska syy siihen oli niin mukava. On suunnaton helpotus ja suuren ilon aihe saada apuraha, koska niiden saaminen ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys. Olen erittäin onnellinen ja ylpeä siitä, että saan ensi vuonnakin keskittyä tutkimustyöhön kokopäiväisesti. Väitöskirjan tekeminen ei ole mitään helppoa hommaa, ja nostan hattua niille, jotka saavat väikkärinsä etenemään muiden töiden ohessa.

Asukseni illan tilaisuuteen valikoitui punainen Lady Voluptuous Lyra. Tuollaiset virallisemmat juhlat aina vähän jännittävät, vaikka itse ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin kävellä lavalle hakemaan stipendikirja ja pönöttää valokuvissa. Siksi asun on ennen kaikkea oltava sellainen, joka yllä on mukava ja itsevarma olo. Tuossa kuvassa muuten näkyy hyvin taustalla hotellihuoneemme, joka oli aivan valtava. 

Kun kaikki apurahat ja palkinnot oli jaettu ja kuohuviinit kilistelty, suuntasimme vielä äitini ja hänen ystävänsä kanssa syömään Helsingin Sokoksen yläkerrassa sijaitsevaan ravintola Loisteeseen. Koska oli maanantai-ilta, ravintolassa oli hiljaista, mikä oli ihan mukavaa. Sekä palvelu että ruoka olivat erinomaisia.


Illan päätteeksi nautin hotellilla rentouttavasta kylvystä. Meillä ei ole kylpyammetta, eikä hotelleissakaan niitä nykyään ole kovin usein, joten olen aina ihan innoissani, jos sellainen sattuu kohdalle. Niin innoissani, että piti ihan hakea Lushista bath bomb, kun kiertelin kaupungilla aiemmin päivällä!


Bath bombin nimi oli Mistletoe, ja Lushin myyjä kehui sitä rentouttavaksi. Tykkäsin tuon tuoksusta kovasti, ja iho jäi kylvyn jäljiltä ihanan pehmeäksi. Mutta täytyy kyllä sanoa, että kalliita nuo ovat! Tämäkin yksi kylpy maksoi muistaakseni 8,95 €. No, kerrankos sitä, ja olihan tässä pieneen hemmotteluun aihettakin.

Sellainen Helsinki-päivä! Jospa sitä ensi viikolla saisi otettua asukuviakin. Pimentyvien iltojen myötä motivaatio on vähän hukassa, mutta kyllä tästä taas noustaan!

Ihanaa viikonloppua. :)


In English: I had a lovely day on Monday. In last month's life post, I mentioned positive news on the work front. Well, I received a research grant for 2017! I'm so very proud and happy. It's not easy to get funding, and I feel very privileged to be able to focus on my research as a full time job. 

There's a ceremony where the grants are awarded, and it was in Helsinki on Monday. I'm always a bit nervous because it's very official, although I only have to walk to the stand, receive my grant and pose for photos. I decided to wear my red Lady Voluptuous Lyra dress, because I feel comfortable and confident in it. 

After the ceremony, me, my mom and her friend had dinner in a nice restaurant called Loiste. It was very quiet because it was a Monday night, but the food and the service were both excellent. 

My mom and I stayed at a hotel in the city center. We had a huge room and, to my absolute delight, also a bathtub. We don't have one at home (they are not very common in Finland, most people just have sauna and a shower), so I'm always excited when I'm in a hotel room that has one. I was so happy about it that I had, in fact, bought a bath bomb from Lush earlier that day! I had the one called Mistletoe, which smelled really nice and left my skin feeling soft. It was expensive but hey, I had a reason to celebrate!

So, that was my Monday in Helsinki! I had a really good time, which was much needed after all the stress and worries of the past summer and early fall. It's always nice to visit Helsinki - most of my mom's family lives there and we went there every summer when I was a kid. I wouldn't want to live there nowadays because I prefer the peace and quiet of the countryside, but it's a lovely place to visit.

I'm going to try and take some outfit photos next week - the evenings are already getting darker and I've been very tired and not all that motivated to blog. But I'm sure I'll get my fashion mojo back at some point!

Have a lovely weekend!

Comments

 1. Suurenmoiset onnittelut ja olette käyneet syömässä ihanassa ravintolassa :)

  ReplyDelete
 2. Mukavaa kuulla hyviä uutisia ja onnittelut jatkorahoituksesta :) Mukava myös lukea tällaisia kuulumispostauksia ja katsella kuvia. Ruoka näyttää herkulliselta, mutta vielä herkullisemman näköinen oli tuo kylpy! Ehdin jo sanoa miehelle, että tuollaisia ostetaan kun meitä on ammeella siunattu, mutta sitten näin hinnan ja tuli sellainen "NOPE"-reaktio :D Ehkä silti joskus tulee kokeiltua, tykkään niin hemmottelusta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Näitä postauksia on ihan mukava kirjoittaakin, joten on kiva kuulla, että niistä myös pidetään. Ruoka oli todellakin hyvää, samoin myös kylpy oli kiva, mutta todella suolaisen hintainen. Tosin Lushissa on mielestäni myös about samaan hintaan sellaisia tuotteita, jotka voi pilkkoa useampaan osaan ja hyödyntää useammassa kylvyssä. Sitten ainakin tulee vähän pienempi hinta per kylpy. :D

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts