New Jeans (Fall 2016)

(English below)

Syksy on saapunut, ja sen myötä syyspukeutuminen. Farkkuostoksille oli pakko lähteä, vaikka sitä suuresti vihaan. Tällä kertaa homma sujui kuitenkin aika kivuttomasti! Tässä postauksessa esittelen ne kaksi paria farkkuja, joilla aion (muutaman vanhan parin lisäksi) pärjätä syksyn ja talven yli.
Farkut / jeans - New Look, UK 18
Nahkatakki / jacket - Seppälä, EUR 50 (vanha / old)
Paita / top - Forever21, 2X
Huivi / scarf - Penneys / PrimarkEnsimmäiset farkut ovat New Lookista. Olen aiemminkin kehunut New Lookin korkeavyötäröisiä farkkuja, mutta valitettavasti olen ostanut niitä vähän liian suuressa koossa. UK 18 tuntui ostohetkellä sopivan tiukalta, mutta ikävä kyllä nuokin ovat käytössä jo vähän löystyneet. Eivät hirveän pahasti, mutta jotenkin tuntuu, että yhtä pienempi koko olisi myös mahtunut. New Lookin plussamallisto kuitenkin alkaa tuosta UK 18 koosta, eli UK 16 olisi jo normimalliston puolella. Tuntuu aika uskomattomalta ajatukselta, että oikeasti mahtuisin siihen kokoon, ja normimalliston farkuissa on todennäköisesti myös erilainen leikkaus. Netistä en uskalla ainakaan niitä tilata, mutta ehkä kokeilen seuraavan kerran, kun pääsen kivijalkaliikkeeseen. 
Farkut / jeans - Lindex, EUR 48 
Toppi / top - Nextmia.com, 3 XL (saatu / gifted)Toiset farkut löysin ihan tutulta ja turvalliselta Lindexiltä. Näissä tuo koko 48 istuu melko täydellisesti. 46 meni jalkaan, mutta nappi ei ihan mennyt kiinni. Jospa se seuraavalla kerralla sitten menisi. :)

Nuo ovat vähän jäykempää materiaalia kuin New Lookin farkut, siksi ehkä myös isompi koko. Ainoa miinus näissä on se, että Lindexin "korkea" vyötärö ei todellakaan ole mielestäni korkea. Ainakaan minulla. New Lookin farkut yltävät lähelle luonnollista vyötäröäni, nämä taas jäävät ärsyttävästi sentin tai parin liian alas ollakseen täydellisen imartelevat. Muuten tykkään kyllä kovasti. Jostain syystä kuvissa nuo vaaleat kulutukset korostuvat hirveästi, todellisuudessa väriero on luonnollisempi.

Lindex näyttää muuten lunastaneen lupauksensa siitä, että se laajentaisi kokovalikoimaansa. Erillistä plussamallistoa ei enää ole, mutta kokoskaala on yleisesti laajempi. En ole tarkistanut, löytyykö joka ikisestä vaatteesta isompia kokoja, mutta kaikista joihin olen kaupassa tarttunut on ollut minun kokoni saatavilla. Aika hieno juttu!

Oletteko te käyneet farkkuostoksilla tänä syksynä? 


In English: Fall is here, and that always means one thing for me: going shopping for jeans. Which I really don't like all that much. However, this year it was rather easy to find two nice pairs.

I got the first pair from New Look. I love their high-waisted jeans, but the ones I have bought before have been in a size UK 20 and they have been a bit too big on me. Now I bought this lovely grey, acid wash pair in a UK 18. After a few wears they too feel a bit loose, but thankfully it's not that bad. I don't know if these jeans run big or if they just stretch a lot with wear, because I'm certainly not a size UK 16, haven't been for many years now!

The second pair are from Lindex. They recently got rid of their separate plus line and started making all of their clothes in a larger variety of sizes, which was quite surprising. I never thought companies would do that. I haven't checked if bigger sizes are available in every single piece of clothing (I highly doubt it), but so far everything I've picked up when I've been to their stores has been available in my size and a couple of larger sizes. So I'm tentatively impressed. It's certainly nice that plus-size options aren't restricted to a couple of racks in the darkest corner of the store! (I'm looking at you, H&M.)

As for the jeans, I really like them. They run smaller than the New Look ones - I'm wearing a EUR 48 which usually equals UK 20/22 - and the fit is pretty good. They are advertised as high-waisted, but they aren't really, at least not on me. But otherwise, I'm quite happy with them. 

Have you been jeans shopping this fall?


Comments

 1. Harmaat farkut olis kyllä hyvät syksyyn! :D Aiemmin ostin ainafarkut Lindexiltä, mut jotenkin vaan siirryin hm, vaikka mallit ja matskut ei aina oo niin hyviä :/ Ostin kesällä 2 farkut hm alesta, toiset oli 5€ ja toiset 7€, niin niillä ajattelin pärjätä.. sen verran tuskaa se farkkujen osto on.. toki viime viikolla ostin ne leviksen 501,jotka odottelee ens kesää ja punttien katkaisua, et saan niistä täydelliset shortsit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmaa on ihana syysväri. <3 Mulla on H&M:llä vähän vaikeuksia kokojen kanssa. Tuntuu, että siinä kokopolitiikassa ei varsinkaan plusspuolella ole hirveesti logiikkaa. Joskus yks koko menee tietystä mallista ja toista mallia samassa koossa ei saa yli reisien.

   Delete
  2. Eli se en olenkaan minä ainoastaan, joka on vaikeuksissa H&M farkkujen kanssa.... Viimeksi sovitin kahdet farkut samassa koossa, toiset liian löysät, toiset ei mahtuneet ollenkaan.

   Delete
  3. Juu, käsittääkseni ihan universaali ongelma kyseessä :D

   Delete
 2. Toi viimeisen kuvan paita on todella kaunis. Ihant värit :)

  ReplyDelete
 3. Kävin farkkuostoksilla oikeastaan jo kesän puolella, jos elokuu lasketaan vielä kesäksi ja totesin saman, että Lindexin ekstrakorkea vyötärökin oli ihan pelkästään regular. Ei se yltänyt lähimainkaan edes napaan. Sama homma oli Lee Cooperin farkuissa, korkeavyötäröiset farkut ylettivät vähän yli lantion :O Muuten ne oli kyllä tosi kauniit ja istui hyvin, mutta ei olleet sitä mitä hain.

  Vero Modalta löytyi oikeasti korkeavyötäröiset farkut, joissa tein päinvastaiset kuin aina suositellaan ja ostin isomman koon, koska vaikka pienempi koko meni kiinni, se jäi matalammalle ja isompi koko taas ylsi siihen mihin halusinkin eikä näyttänyt väljältä. En käytä farkkuja niin usein, että ne menettäisivät muotonsa ja venähtäisivät pahasti, joten olen valintaanu tyytyväinen :) Tilasin myös toiset korkeavyötäröiset farkut, joissa ei niissäkään ole tarpeeksi korkea vyötärö, mutta ainakaan se ei jää lanteille.

  H&M:n farkuissa minullakin on ongelmia, ei mahdu jalat yhteenkään malliin kunnolla paitsi jos farkut joustaa, jolloin vyötärölle jää tyhjää. Tuntuu että kaikki henkkamaukan farkut on tismalleen suoraa mallia, että lantio ja vyötärö on yhtä leveät. Nyt en ole hirveästi niitä korkeavyötäröisiä sovitellut, koska ne ovat enemmän jegginssejä kuin farkkuja, mutta huonoja kokemuksia on täälläkin niistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännä kuulla, että H&M:n kanssa on ongelmia myös pienempi kokoisilla. Yleensä olen kuullut valituksia plussamalliston kokojen epämääräisyydestä, mutta näköjään se ei sitten rajoitu sille puolelle. No, toisaalta ovathan ne halpojakin. ;)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts