My blog turns five today!

(English below)

Tänään on tasan viisi vuotta siitä, kun avasin tietokoneen, menin Bloggerin sivuille ja aloitin tämän blogin kirjoittamisen. 

Ja mikä matka siitä alkoikaan! 
Vuonna 2011 olin niin... Alussa. Elin opiskelijaelämää ilman pienintäkään hajua siitä, mitä haluaisin oikeastaan elämässä tehdä tai mikä minusta tulisi "isona". Teinivuosien koulukiusaamisen jättämät haavat alkoivat vihdoin parantua, ja otin ensimmäisiä pieniä askeleita kohti parempaa itsetuntoa. Myös tyylini oli murrosvaiheessa; minusta oli vähitellen tulossa rohkeampi ja kokeilevampi muodin suhteen. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni vakavassa parisuhteessa ja avopuolisoni - nykyinen aviomieheni - rohkaisi minua aloittamaan blogin, koska sain jatkuvasti kehuja ja kyselyjä vaatteistani.

Tästä blogista ei koskaan tullut mitään "huippublogia". Muut suomalaiset plussabloggaajat, joita on edelleen harmillisen vähän, eivät koskaan oikein kommentoineet blogiani eivätkä varmaan tiedä edelleenkään sen olemassaolosta. Mutta ei se haitannut. Minä tein omaa juttuani ja tiesin, että ystäväni ja sukulaiseni lukivat blogia ja tykkäsivät siitä. Vähitellen alkoi muitakin lukijoita tulla, ja tulee edelleen, mistä olen todella kiitollinen. Tiedän, että blogilla on paljon myös sellaisia lukijoita, jotka eivät ole rekisteröityneet seuraajaksi mitään kautta ja jotka eivät ikinä kommentoi. Ja teistäkin olen kiitollinen. <3

Muutama vuosi sitten aloin lukea ja kommentoida ulkomaalaisia, lähinnä brittiläisiä plussablogeja. Iloiseksi yllätyksekseni sain siltä taholta myös vastakaikua, joten aloin kirjoittaa blogia myös englanniksi. Ihastuin brittibloggaajien yhteisöllisyyteen; Suomessa en ollut päässyt sellaista kokemaan. Minusta oli mukavaa kommentoida näitä blogeja ja olla eräänlainen yhteisön "etäjäsen". Muutamia heistä olen päässyt tapaamaankin reissuillani, mikä on ollut aivan mahtavaa. 

Ulkomaalaisten bloggaajien välinen yhteisöllisyys teki minuun niin suuren vaikutuksen, että päätin tehdä gradun aiheesta. Gradun jälkeen syntyi ajatus väitöskirjasta, jota olen tehnyt kohta kaksi vuotta. Tavallaan siis blogimaailma on antanut minulle uran - tosin ei ammattibloggaajana, vaan blogitutkijana!

Suurin vaikutus blogilla on kuitenkin ollut itsevarmuuteeni. Sekä muiden bloggaajien esimerkki että oma tyylillinen kehitykseni ovat vaikuttaneet hurjan paljon siihen, miten positiivisessa valossa näen itseni nykyään. Niin henkisesti kuin ulkoisestikin. 

En ehkä ole enää yhtä köyhä kuin opiskeluaikoina, ja kurveja on tullut varmaan vähän lisää. Mutta kiitos tämän blogin, pidän ihan oikeasti itseäni nykyään kauniina. 
In English: It's been five years since I started my blogging journey. And what a journey has it been!

When I started this blog in 2011, I was a student who didn't have a clue what she wanted to do with her life. The wounds of being a bullied teenager were slowly starting to heal, and I was beginning to find my confidence and my style. I was in a serious relationship for the first time in my life, and my boyfriend - now husband - encouraged me to start this blog because people were always asking me about my clothes. 

My blog never became one of those super popular blogs. I didn't mind, though - I knew my friends and family enjoyed reading it, and I enjoyed writing it. I did my own thing and slowly I gained other readers as well. A few years ago I discovered international plus-size blogs, and started to read more of those. There were (and still are, unfortunately) only a handful of plus-size bloggers in Finland, and most of them didn't seem interested in interacting with me. However, when I commented on some UK blogs people actually followed me back and wanted to read my blog as well, so I started blogging in two languages. 

I have been lucky to get a glimpse of the sense of community UK bloggers have and have even met some of them on my trips to England, which has been really lovely. In the Finnish blogosphere, I didn't feel this sort of sense of community, so I was fascinated by it. So much so, in fact, that I started researching fashion blogs for my MA thesis, and have later continued that work in my PhD. In a way, you could say that blogging has given me a career, although it's not the career of a professional blogger, but that of a researcher. 

However, the biggest, most important thing that blogging has given me has been the fact that I've become so, so much more confident. The example set by other body positive bloggers as well as my personal fashion journey have had a massive impact on the way I see myself today.

I'm no longer a poor student, and I have more curves than I did when I started this blog. But thanks to this hobby, I now actually, truly believe that I am pretty.

Comments

 1. Hyvää blogisyntymäpäivää!
  Oli oikein kiva lukea blogin historiaa, itelläkin tulee blogilla täyteen neljä vuotta tammikuussa, jos oikein muistan :) Bloggaamisella on paljon hyviä puolia, kun tyyli ja itsevarmuus kehittyy ja sitä voi seurata jälkikäteen miten on edennyt. Huonoja puolia tietysti se, että ehkä jos ei bloggaisi muodista, niin ei tulisi ihan niin runsaalla kädellä ostettua uusia vaatteita :D Mutta harrastus se on shoppailukin! Ja rakas sellainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Minustakin on kiva lukea muiden blogitarinoita. :)

   Tuo on kyllä totta, että blogin myötä tulee varmasti shoppailtua enemmän. Mutta olen samaa mieltä myös siitä, että muoti on ihan yhtä hyvä harrastus kuin mikä tahansa muukin. Kyllähän esim. matkusteluun, konserteissa/festareilla käymiseen ja urheiluharrastuksiinkin menee rahaa. Se on ihan itsestä kiinni, mihin päättää rahansa käyttää ja mistä nauttii. :) Kunhan nyt ei ihan velkaannu tai muuten vaan lähde homma täysin lapasesta. :D Itse olen havainnut hyväksi sen, että aina kun ostan jotain uutta joko annan tai myyn jotain vanhaa pois. Pysyy universumi balanssissa. ;)

   Delete
 2. Mahtavaa blogisynttäripäivää <3 Ihanaa, että oot olemassa <3

  ReplyDelete
 3. Mie tiiän siut mutta oon vaan äärimmäisen laiska kommentoimaan. + aina mietin että haluaako että kommentoin näin nimellisesti koska itseäni googletellaan aikalailla ja kaikki tämmöset löytyy niillä hauilla. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, juu tiedän että sä tiedät. :D Enkä siis tarkoittanu mitenkään pahalla sitä, pointti oli vaan että ei oo tullut jostain syystä suomalaisten kanssa niin paljon verkostoiduttua kuin ulkomaalaisten. :) Nykyään itekin oon laiskempi kommentoimaan, kuin ennen... pitäis vähän petrata sen suhteen. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts