My Disney Princess Moment (Outfit August)

(English below)


Tilasin kevättalvella hetken mielijohteesta Boohoon alennusmyynnistä todellisen prinsessamekon. Kultakirjaillun tylliunelman, jolle ei todellakaan ollut mitään järkevää käyttötarvetta. Jostain syystä se oli silti pakko saada, varsinkin kun sitä sattui tilaushetkellä olemaan jäljellä tasan yksi kappale, ja juuri sopivasti minun kokoani. 

Koska mitään sopivia juhlia ei ollut lähitulevaisuudessa tiedossa, päätin säästää mekon siihen, kun saisin ensimmäisen tutkimusartikkelini (eli väitöskirjani ensimmäisen osajulkaisun) läpi. No, se tapahtui nyt elokuussa, ja sanani mittaisena naisena marssin ostamaan minulle ja miehelleni pullon samppanjaa ja vetäisin mekon päälle! Olimme lähdössä seuraava päivänä Irlantiin, joten mitenkään pitkän kaavan kautta ei voinut juhlia. Oli se silti upea tunne, varsinkin kun kesä oli ollut niin hankala ja stressaava. Olin saavuttanut jotain, mistä olin kauan haaveillut, ja tämä mekko symboloi sitä. 

Mekko / dress - Boohoo, UK 20
Mitä mekkoon itseensä tulee, no, onhan tuo aika ihana! Se on hieman turhan löysä vyötäröltä, mutta ei pahasti. Tästä oli tilatessa jäljellä tosiaan vain tuo yksi koko, joten vaikka pienempi olisikin mahtunut, sitä on turha jossitella. Kultainen päällyskangas on jäykkää ja pysyy hyvin muodossaan, sen alla on kerros mustaa tylliä ja alimmaisena vielä pieni, musta alushame. 

Täytyy sanoa, että tämä mekko eroaa aika paljon Boohoon yleislinjasta, joka tuntuu painottuvan toisaalta seksikkäisiin bilemekkoihin, toisaalta boho-tyyliin. Ehkä se siksi viehätti minua niin paljon; se oli virkistävä poikkeus.

Mekossa on pieni värivirhe, eli sen etuosassa on pieni musta kohta, josta tuo kultainen väri on jäänyt pois. En viitsinyt siitä aikoinaan valittaa, koska sitä ei juurikaan huomaa, ja tämä oli viimeinen saatavilla oleva mekko, joten en olisi voinut sitä vaihtaakaan. 

Tämä ei varmastikaan tule olemaan mekko, jota käytän usein. Se tulee kuitenkin olemaan mekko, jota en varmaankaan koskaan myy ja jolla on erityinen paikka sydämessäni, koska liitän sen niin vahvasti tuohon ihanaan juhlahetkeen ja onnistumisen tunteeseen. 

Onko teillä vaatteita, jotka liittyvät johonkin erityisen tärkeään hetkeen tai muistoon?

In English: I bought this gold and black princess dress from Boohoo last winter, but I wore it for the first time a couple of weeks ago. I don't know why I had to have this dress, since it's not very practical, or anything I needed at the moment. I just wanted it, and since it was on sale and they only had ONE dress left, and it HAPPENED to be in my size, well, I HAD to buy it. 

Since I didn't have any big parties coming up at the moment, I decided to save it for when I would get my first research paper (aka the first part of my PhD thesis) published. Well, that happened this month, so true to my word, I went and bought a bottle of champagne for me and my husband and put on the dress! It wasn't a big celebration since we were about to travel to Ireland the next morning, but it felt amazing to finally wear the dress since it symbolized this big achievement that I was very proud of. 

As for the dress itself, well, it's just lovely, isn't it? The gold part is quite stiff and keeps its shape well, there's black tulle underneath that and also a little black slip. I really feel like a princess in this dress! 

It's a bit too big on the waist, but it's not really visible. Also, there's a bit of discoloration in the gold part - a small patch where the fabric is just black, not golden. I didn't feel like complaining about it at the time since it's barely noticeable, and since this was the last dress is stock I wouldn't have been able to exchange it for another. 

I know I won't wear this dress very often, but it has a special place in my heart and it's unlikely that I'll ever sell it. I just connect it in my mind to that special milestone moment in my life. 

Do you own a piece of clothing that is linked to a very special memory or moment?
Comments

 1. Mä pyrin myymään kirppiksellä kaiken mahdollisen ylimääräisen ja tarpeettoman, joten ei ole kertynyt vuosien varrella jemmavaatteita, joissa olisi suuria muistoja :D Kaunis mekko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Itsekin myyn tai annan pois nykyään kaikki turhakkeet, mutta muutamia poikkeuksia löytyy.

   Delete
 2. Kaunis mekko ja varmasti sellanen,että ton hetken muistoa kannattaa vaalia! <3 Mulla on edelleen mun ylioppilasmekko kaapissa..ja vanhojentanssimekko kans.. koska muistot <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullakin on vanhempien luona ylioppilasmekko, mutta se ei kyllä mahdu enää päälle... ehkä jonain päivänä taas. :D Hääpukua (ja sitä mekkoa, mikä mulla oli maistraatissa) säilytän tietysti. <3 Ja myös mekko, joka mulla oli kun valmistuin yliopistosta.

   Delete
 3. Aivan ihana mekko, näyttää tosi kauniilta päälläsi! <3 Sopii myös älyttömän hyvin hiustenväriisi, tuohon vielä jotkut kivat mustat (samettiset?) korkokengät, niin tuosta saisi loistavan pikkujouluasun, tai käyhän tuo varmasti muihinkin juhliin, mutta väristä tuli ekana mieleen pikkujoulut ja muut syys-/talvijuhlat.

  Itsellä on vähän liiankin monta vaatetta, joista ei raaski luopua ja sitten ne mistä olen "luopunut" odottaa kassissa, että löytäisin kohtuuhintaisen kirpparin. Se kirppari, jota ajattelin, maksaa 35€/vk mikä on mielestä aika paljon. Nuo paremmat merkkimekot ajattelin myydä tori.fi:ssä, josta harrastajilla on mahdollisuus napata sellaisia vaatteita, joita ei enää muualta saa, tai ostaa halvemmalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirpparipöydät on kyllä tosi kalliita, varsinkin kaupunkien keskustoissa olevilla kirppareilla. Nykyään onneksi netissä myyminen on tosiaan myös vaihtoehto. :)

   Ja kiitos. <3 Yliopiston pikkujouluissa on perinteisesti ollut aika rento pukukoodi, keräisin kyllä ainakin katseita tällä mekolla. :D Mutta esim. uuden vuoden bileisiin se voisi sopia, tai joihinkin omiin joulujuhliin. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts