Body confidence tips

(English below)

Minulta on kyselty vinkkejä itsetunnon kehittämiseen, ja kirjoitinkin aiheesta viimeksi marraskuussa. Siinä missä tuo aiempi postaus käsitteli itsevarmuutta hieman yleisemmällä tasolla, ajattelin kirjoitella vielä toisen postauksen nimenomaan oman vartalon hyväksymisestä, koska se tuntuu olevan niin monille meistä (varsinkin naisille) se kenties vaikein osuus. Nyt tammikuussa joka tuutista tulee laihdutus-, kiinteytys- ja "uuden elämän" aloitusvinkkejä. Vaikka laihduttaminen on edelleen mielestäni täysin hyväksyttävää ja joissain tapauksissa esim. terveyssyistä toki myös suositeltavaa, ymmärrän hyvin myös sen ahdistuksen ja syyllisyyden tunteen, jonka jatkuvat laihdutuspuheet ja -mainokset voivat aiheuttaa. Myös mielenterveydestä täytyy pitää huolta, ja siihen oman kropan/ulkonäön hyväksyminen sellaisena kuin se tällä hetkellä on voi olla suureksi avuksi. Ja kuten olen aiemminkin todennut, vaikka haluaisikin muuttaa kroppaansa ja/tai elämäntapojaan, sen voi tehdä myös vihaamatta nykyistä olotilaansa. 

Tässä siis muutama asia, jotka ovat edistäneet minun henkilökohtaista matkaani tervettä itserakkautta kohti. Toisille nämä varmaan toimivat, toisille eivät. Mutta toivon mukaan kaikki voivat saada niistä jotain positiivista inspiraatiota ja ajattelemisen aihetta. 
1) Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin.

En voi tarpeeksi korostaa tämän ensimmäisen kohdan tärkeyttä. Itse käytännössä pilasin elämäni parikymppiseksi saakka sillä, että surkuttelin olevani isompi kuin ystäväni. Ystäväni, joilla kaikilla oli täysin eri ruumiinrakenne kuin minulla, ja joista 90% oli minua päätä lyhyempiä. Ei ole mitään järkeä kadehtia muita, oli kyse sitten kavereista, puolison existä tai photoshopatuista julkkiksista. Sinä olet upea juuri siksi, että olet omanlaisesi yksilö. Ja ne toiset joita kadehdit todennäköisesti vertaavat itseään johonkin muuhun  - vaikkapa sinuun - ja tuntevat samaa epävarmuutta. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, erilaisuus ON rikkautta.
2) Panosta seksielämään.

Sukulaiset voivat skipata tämän kohdan, heh. Mutta lyhyestä virsi kaunis: kun tunnet kroppasi hyvin ja tiedät mitkä asiat sinusta tuntuvat hyvältä, todennäköisesti myös alat arvostaa vartaloasi enemmän. Oli se sitten yksin tai partnerin kanssa.
3) Löydä oma tyylisi.

Minulle blogin kirjoittaminen ja sen kanssa käsikädessä syntynyt intohimo muotiin ovat olleet ratkaisevassa osassa itsetuntoni kehityksessä. Kun löysin ulkomaalaiset nettikaupat ja tajusin, että pluskokoisen naisen ei ole pakko pukeutua suomalaisissa kaupoissa myytäviin tummansävyisiin tunikoihin, minulle avautui aivan uusi maailma. Tämäkin liittyy siihen itseensä ja omaan kroppaansa tutustumiseen; opin, millaisissa vaatteissa minulla on itsevarma ja hyvä olo, ja aloin pukeutua sen mukaan. Ja se hyvä olo säteilee myös ulospäin.
4) Inspiroidu positiivisista ihmisistä.

Jos olet saartanut itsesi ihmisillä, jotka valittavat koko ajan omasta ulkonäöstään, olet todennäköisesti itsekin vähän allapäin oman kroppasi suhteen. Vaikka itseään ei pidä verrata muihin, toisista voi kuitenkin hakea positiivista inspiraatiota. Blogeista, YouTubesta ja (toivottavasti) myös omasta lähipiiristäsi löytyy kauniita, itsevarmoja ja vahvoja naisia, joiden positiivista energiaa voit imeä itseesi ja joista voit ottaa oppia.
5) Ole turhamainen. 

Peilaa itseäsi ihaillen. Ajattele (tai sano ääneen!) positiivisia asioita omasta ulkonäöstäsi. Ota selfieitä hyvinä päivinä ja postaa niitä ympäri sosiaalista mediaa. Mitä tahansa, mikä saa sinut tuntemaan itsesi kauniiksi. Maailmassa, jossa meillä on jatkuvasti suuremmat suoriutumispaineet, hetkellinen ilo omasta ulkonäöstä on ihan sallittua.  Pieni hetki tervettä itserakkautta tekee hyvää kaiken ahdistuksen ja epävarmuuden lomassa, eikä siinä ole todellakaan mitään pahaa.


Source: Bustle


Ennen kaikkea: muista arvostaa itseäsi ja olla armollinen itseäsi kohtaan. <3


In English: I often get questions about confidence, and in November I wrote a blog post with some general confidence tips. However, because it's January and it's impossible to avoid all the "new life, new me" bullshit stuff, I wanted to do another post on body confidence, and how you can become happier by accepting and loving your body in its current state.  As always, I want to make it clear that I have nothing against dieting/losing weight/changing your lifestyle. However, I believe that no lifestyle change should come from a place of self-hatred; it's quite possible to love your body AND lose weight, if you wish to do so.

These "tips" are basically just things that have helped me to accept and embrace the body I'm in. They may not work for everyone, but I hope they will give you some positive inspiration.

1) Don't compare yourself to others.

I basically ruined my life until my twenties by worrying about the fact that I was bigger than my friends who were all a) built completely differently and b) a lot shorter than I was. Whether it be your friends, your spouse's exes or celebrities, don't waste your time comparing yourself to others. You are unique and that's what makes you so wonderful. 

2) Make the most of your sex life. 

The fact is that the better you know your body and the things that make it feel good, the more likely you are to appreciate it. Sex is a very fun way to get to know your body - and it doesn't matter whether you're doing it with a partner or by yourself!

3) Find your own style. 

For me, blogging and getting more into fashion have been turning points. After I realized that I don't have to wear black, a-line tunics just because I'm bigger, my life changed completely. And when you find the clothes that make you feel good and confident, that confidence will show.

4) Seek inspiration from positive people.

If you surround yourself with people who constantly moan about their bodies you are less likely to feel confident about your own body. Although you shouldn't compare yourself to others, it's a good idea to seek out confident, strong and sexy women to be inspired by. They might be bloggers, YouTubers or your friends and family - all that matters is that they have that positive energy. 

5) Be vain.

Look in the mirror and think (or say!) "god, I look hot today". Pout, pose, wink, take a selfie. Post it all over social media. Sometimes you need to be a little vain. We live in a world that puts a lot of pressure on us every single day, so taking a few moments here and there to feel pretty is quite healthy.


And last but not least: remember to appreciate yourself and to be kind to yourself. You deserve it. <3

Comments

 1. Nämä on kyllä hyviä postauksia ja sun vinkit myös! Olen joskus aiemminkin kommentoinut siitä, että suomalaisuus ei oikein käy yhteen tuon kohdan 5. kanssa. Kaikki ulkomaalaiset kyllä postaavat jatkuvasti selfieitä ja sanovat itseään kauniiksi, mutta harva ns. tavallinen suomalainen moista tekee :D Joka kerta kun laitan uuden kuvan itsestäni instagramiin, mietin vain muiden suomalaisten, jotka eivät ole niin kiinnostuneita laittautumisesta, ajatuksia :D Muutenkin kun seuraan paljon bodypositive-tyyppejä, niin instagramin feed on ihan erilainen kuin facebookin. Facebook on täynnä kaikenlaista läskivihaa ja huorittelua ja nyt rasismiakin. Plöö. Instagram ja ne blogit joita seuraan on kivampia!

  Niin ja voi sitä auvoa kun löytyi ulkomaalaiset verkkokaupat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, tässä on hyvä artikkeli tuosta selfie-aiheesta! Sattumalta törmäsin siihen eilen ja ajattelin, että suakin saattaisi kiinnostaa. :) http://ontheplusside.net/why-your-selfies-dont-make-you-selfish/

   Kiitos kommentista, kiva että tykkäsit postauksesta! <3 ja joo, Instagram voittaa kyllä näinä päivinä Facen ihan kuus-nolla.

   Delete
 2. Sulla on asenne kohdallaan. Itse olen nyt menossa kohti vanhaa, pääsin treenaamaan pidemm'n sairastelun jälkeen. Parasta on just se, että jokainen on yksilö ja voi olla sellainen kuin haluaa olla :)

  ReplyDelete
 3. Vitsit, mä kyllä tykkään kun kirjoitat tämmöisiä postauksia. Sinusta ja näistä teksteistä näkyy se, että tykkäät itsestäsi! :) <3

  ReplyDelete
 4. Susta kyllä huokuu itsevarmuus ja itsensä hyväksyminen <3 Ihanaa!!! <3 Itse harrastan varmaan liikaa itseironiaa ja se varmasti johtaa siihen, että tarkastelee liikaa niitä huonompia asioita kropassaan, kun pitäis keskittyä niihin ihaniin asioihin omassa itsessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terve määrä itseironiaahan on ihan hyvästä, ei pidä ottaa itseään liian vakavasti. ;) Mutta jos se meinaa lipsua jatkuvaan itsensä mollaamiseen, kannattaa varmaan miettiä mitä siinä voisi olla taustalla. Positiivisuus ennen kaikkea! <3

   Delete
 5. This is a great post Hanna! Well said. xx

  ReplyDelete
 6. Great advice!! :) I think that the sooner we start being so mean to ourselves the better it would be, cause no one is as hard on us as we are to ourselves. :) xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Mookie, I'm glad you liked the post! xx

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts