Baby, you'll freeze out there

(English below)

Minulta toivottiin postausta ulkovaatteista - erityisesti kylmällä säällä pukeutumisesta - ja ehdin tietysti kirjoittaa sen vasta nyt, kun pahimmat pakkaset ovat menneet ohi. No, onhan tässä vielä talvea jäljellä!

Äitini vähän nauroi, kun kerroin tästä postausaiheesta. En ole kuulemma ikinä osannut pukeutua tarpeeksi lämpimästi kylmällä säällä. Voi hyvin olla, että olin yläasteella niitä idiootteja tyttöjä, jotka kulkivat minihameessa säällä kuin säällä, eivätkä suostuneet käyttämään pipoa. Toivottavasti olen kuitenkin oppinut jotain niistä ajoista!

Minulle tärkeintä talvipukeutumisessa on lämmin, mutta tyylikäs takki. Olen aina ollut todella huono löytämään takkeja, varsinkin talvitakkeja. Plussamallistojen takit ovat valitettavan usein säkkimäisiä ja epäimartelevia, ja normaalimitoituksen isoimmatkin koot kinnaavat minulla rinnan kohdalta ja hartioista.

Tänä vuonna olen kuitenkin löytänyt täydellisen talvitakin, kiitos Junarosen.
Takki / coat - Junarose (Stockmann), EUR 46/48 , UK 18/20
Farkut / jeans - Forever21+, US 18
Huivi / scarf - lahja / gift
Kengät / shoes - Anttila, EUR 42
Nämä kuvat otettiin muuten jouluaattona - kylläpä aika rientää, ja tukka kasvaa! Mutta niin, se takki. Löysin sen Stockmannilta marraskuussa ja se oli silloin tarjouksessa, muistaakseni hintaa oli 39,95 €, mikä on mielestäni ihan älyttömän vähän hyvästä talvitakista. Takki itsessään ei ole mitenkään äärimmäisen lämmin, vaan ihan perinteinen villakangastakki. Mutta se on sen mallinen ja kokoinen, että sen alle pystyy helposti kerrostamaan useita vaatekertoja näyttämättä Michelin-mieheltä. Ja juuri kerrospukeutuminen on se, millä minä pysyttelen lämpimänä talvella. 

Erityismaininta täytyy antaa tuon takin hupulle. Se on melko leveä ja syvä, joten se suojaa erinomaisesti kasvoja ja pään sivuja. Näytän se päässä vähän Sith Lordilta, mutta näissä asioissa mukavuus ajaa tyylikkyyden ohi. Kuten muuten myös talvikengissä. Minulla on tosi huono tasapaino ja kaatuilen helposti, joten tarvitsen hyvät talvikengät. Ja hyvä tarkoittaa kengissä valitettavan usein rumaa... Nuo Anttilan maiharit ovat sieltä näteimmästä päästä.
Toisinaan, kuten viime viikolla, ei kuitenkaan villakangastakki riitä. Silloin turvaudun muutaman vuoden ikäiseen H&M:n toppatakkiini, paksuun villahuiviin, pipoon ja thermoleggingseihin tai päällekkäisiin sukkiksiin. Tässä olen lähdössä ulos viime torstaina, jolloin mittari näytti - 24. (Kirjoitushetkellä se muuten näyttää + 0.6... mitä hittoa, Suomen sää?) Fleece-vuoratut lapaset puuttuvat vielä, koska luonnollisesti en olisi voinut ottaa kuvaa ne kädessä. ;)

Kerrospukeutumalla voi siis yrittää näyttää hieman tyylikkäämmältä pakkasellakin, mutta kyllä tiettyjen lukemien jälkeen on vain pakko uhrata tyylikkyys ja ennen kaikkea pysytellä lämpimänä. Toppahousuja tosin en suostu vetämään jalkaani, ne tuntuvat minusta jotenkin epämiellyttäviltä. Mikä lie lapsuudesta jäänyt talvipukeutumistrauma. :D

Onko muilla jotain hyviä vinkkejä pukeutumiseen kylmällä säällä? Ja pyrittekö pitämään tyylistä kiinni kelistä riippumatta?


In English: I was requested to do a post on how to dress for cold weather. My mother laughed at me when I mentioned this; apparently, I have never been very good at dressing according to weather. I do remember being a  moron teenager, wearing mini skirts when it was - 20 Celsius and refusing to wear a hat. Sigh. Hopefully, I have become a bit wiser with age.

The key piece in my winter wardrobe is a good coat, but I've always had trouble shopping for coats, especially winter coats. Most of the plus-size options in stores here in Finland are baggy, shapeless and unflattering, and the largest sizes from the regular sections tend to be way too small on my bust and shoulders. Thank god I found this Junarose coat! It's not super warm by itself, but its shape and size make it possible to wear several layers underneath without looking like the Michelin man. And it has a great big hood that really protects my neck and face from the cold. I look like a Sith Lord when I wear it with the hood up, but who cares. It keeps me warm. 

Of course, there are times when I need an even warmer coat, and then I bust out my trusty old quilted coat from H&M (the last photo). Add a beanie, a warm scarf, tights layered over a second pair of tights or leggings and some mittens and I'm ready to brave the Finnish winter!

In a nutshell, layering is the key to staying warm and still looking relatively stylish when it's freezing outside. But to be honest, when it's really, really cold, I would recommend just focusing on the staying warm part - comfort over style!

Comments

 1. Kiitos postauksesta! :) Kerrospukeutumiseen luotan minäkin.. mulla muuten taitaa olla samankaltainen Junarosen takki kuin sulla, mutta harmaana. Villasukat on ehdoton ja itse suosin sellaisia saappaita mihin sopii sukkaa ja missä ei ole korkoa. Hankaluuksia tuottaa pukeutua sään mukaan kun tuo sää vaihtelee aikas paljon.. eilen esim. tuli älyttömän kuuma kun ei ollut sisäistänyt nollakeliä yhtään..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tykkäsit! Itseasiassa tuo mun takki on myös harmaa, mutta kuvaushetkellä on ulkona ollut jo sen verran hämärää, että näyttää mustalta. :)

   Tällä hetkellä ne hyvät, korottomat kengät tulee kyllä tarpeeseen, on nimittäin pikkasen liukasta tuolla ulkona. Ihan älytöntä tosiaan tää sään vaihtelu... kesää odotellessa :D

   Delete
 2. Kerrospukeudun minäkin parhaani mukaan, mutta kyllä mä ne toppahousut ihan mielelläni laitan jalkaani. Olen huomannut että ne on oikeasti lämpimät ja alle riittää monesti vaan leggarit. Nuorempana en toppahousuja käyttänyt ja pipokin monesti oli jossain. Onneksi on tätä järkeä kasvanut päähän, kun ikää tullut lisää. :D Ja ehkä saattaa asuinpaikan valintakin vaikuttaa pukeutumisiin..

  Työttömänä ollessa, ei ole pakko mennä niillä paukkupakkasilla ulos jos ei tahdo. Jos jotain hyvää tästä pitää löytää. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on sikäli sama juttu, että pystyn yleensä tekemään töitä kotona. Viime viikolla kun oli kovia pakkasia, en juurikaan yliopistolla käynyt. Mutta sitä tulee kyllä äkkiä mökkihöperö olo, jos vaan istuu sään vankina sisällä... :D

   Delete
 3. Pakko sanoa, että niillä -25 pakkasilla en ollut tyylikäs ulkona. Sisällä näytin samalta tyllihameissani ja kellomekoissani kuin ennekin, mutta ulos mentäessä rumat 16-vuotiaana iskän pakottamana hankitut (loistaviksi osoittautuneet) talvikengät, kevyttoppahousut hameen helman alla ja lyhyt kirkkaanlimen värinen toppatakki. Voit kuvitella, että kauniilta näyttää, kun se hame tursottaa takin alta ja sen alta pilkottaa ne toppahousut. :D
  Nyt tarkenee laittaa ohuemman takin ja jättää toppikset kotia, niin näyttää vielä tyylikkäältä, mutta saisi minun puolesta tulla se -10 astetta, niin olisi hyvä välimaasto, että voi olla tyylikäs ilman että täytyy tarpoa kymmenen sentin loskassa jalat märkinä töihin tai liukastella vetisellä jäällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, -10 ja kevyesti lunta olisi minustakin hyvä, tuo jäisillä jalkakäytävillä liukastelu alkaa vähitellen ottaa päähän! Oikeastaan odotan jo aika malttamattomana kevättä ja sitä, että saa jättää kaikki talvitamineet kaappiin...

   Pakko myöntää, että mielikuva sinusta limenvihreässä toppatakissa, tyllihameessa ja toppahousuissa hymyilytti. :) olet varmasti ainakin piristänyt ohikulkijoiden päivää! ;)

   Delete
 4. I love the scenery and seeing you outside. My tip to keeping warm when it's cold is to not go out, hahaha. ;) xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, that's good tip! ;) I can't wait for spring, more light and nicer weather so I can take more outfit pics outside. xx

   Delete
 5. Awww I love the snow photos. It's when I see photos like these I remember how much I miss it. :) I love being out in the snow and I don't mind being cold. I'd rather be too cold than too hot. :) But I do layer to not get cold. That is my best tip. With wool and cottons. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I don't love the cold, but I can live with it. The worst thing is the weather we've been having lately - when it gets a bit warmer during the day but it still snows/rains and when it gets colder during the night everything freezes over. The roads and sidewalks have been so slippery, I'm afraid of breaking bones every time I leave the house! I would much prefer it to be a bit colder, or that all the snow and ice would melt away already...

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts