You are more than a project

(English below)

Olen käymässä vanhempieni luona ja kokeilin äsken huvikseni farkkuja, joita käytin 17-18 -vuotiaana. Ne eivät tietenkään menneet kiinni. Ensireaktioni oli musertava itseinho ja paniikki. Huvittavaa sinänsä, koska tiesin, että ne eivät tule mahtumaan; onhan kroppani muuttunut kymmenessä vuodessa aika paljon. 

Pian kuitenkin tajusin, että olen naurettava. Miksi minun pitäisi näyttää 27-vuotiaana samalta, kuin 17-vuotiaana?  Ihmisen kroppa muuttuu koko ajan. Se on luonnollista. Vuoden tai parin kuluttua saatan olla pienempi. Tai isompi. Tai aivan samanlainen. Kuka tietää. Tärkeintä on se, että olen tällä hetkellä onnellisempi ja itsevarmempi kuin koskaan. Ehdottomasti onnellisempi ja itsevarmempi kuin 17-vuotiaana. 

Juttelin hiljattain ihmisen kanssa, joka oli tahtomattaan laihtunut. Se oli tärkeä muistutus siitä, että ihmisen itsevarmuus ei ole painosta kiinni, sekä siitä, että laihtuminen ei ole aina se tavoiteltava "ihannetilanne". Se, miten ihminen itse kokee ja näkee itsensä, on tärkeintä. 

Kuulen ihan liian usein sitä, miten naiset sanovat tekevänsä asioita "sitten kun". Sitten kun olen laihempi, sitten kun olen bikinikunnossa, sitten kun olen kiinteä. Rakkaat ihmiset: älkää ajatelko olevanne pelkkiä projekteja. Vaikka laihduttaisitte, eläkää elämää nyt. Koska fakta on, että se kroppa kyllä vuosien saatossa taas muuttuu, suuntaan tai toiseen. Mutta se ei haittaa, koska todellinen itsensä hyväksyminen löytyy jostain ihan muualta. Ja kun sen opettelee nyt, sen osaa myös sitten riipputissisenä mummona kiikkustuolissa. Ja tällä mummolla tulee olemaan huippuja tarinoita nuoruudestaan, koska en odottanyt saavuttavani ihannevartaloa, ennen kuin aloin elää.


Ihanaa lauantai-iltaa!


In English: I'm visiting my parents, and I just tried on jeans that I used to wear when I was 17 years old. Quite obviously I could not zip them up.  My first reaction was self-hatred and panic, which was ridiculous; I knew they wouldn't fit, since my body has changed a lot in 10 years. 

But you know what? It's OK. It's more than normal for a woman who is 27 years old to look different to a teenage girl. Our bodies change. I recently talked to someone who had lost weight without meaning to, and it was a real wake-up call for me: weight loss is not always the ultimate goal,  and weight gain is not always the ultimate failure. 

A change in your body can be a shock at any size, and those changes are bound to happen. That's why you should not expect a certain body size to equal happiness. That happiness has to come from within;  from learning to accept and love yourself at any size. Even if you are losing weight, don't stop living your life, because you are more than some project.

I  know I'm happier and more confident right now than I was when I was 17. And that's how I know I'll still be happy when I'm an old lady with saggy tits and awesome stories about my youth. 

Have a great weekend loves! 

Comments

 1. Kauniisti ilmaistu, että ihmiset ovat muutakin kuin projekteja. Eikös se aina sanota, että matka on tärkein, eikä määränpää, eli sen "sitten kun"-jutustelun voi jättää tosiaan sanomatta.

  Tuo ensimmäinen pitsimekko istuu siulle tosi upeasti. Näytät kunnon kurvittarelta siinä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Siitä mekosta onkin tulossa oma postauksensa tällä viikolla. :)

   Delete
 2. This is such a great and important post. Well said! xx

  ReplyDelete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts