Why I'm not losing weight for my wedding

(English below)

Moni on kysellyt, aionko tehdä jotain hääaiheisia postauksia. Suoraan sanottuna en vielä tiedä, kuinka paljon häistäni tulen täällä blogissa kertomaan; toisaalta olisi ihanaa jakaa jotain, mutta toisaalta kyseessä on niin tunteellinen ja henkilökohtainen päivä, että en ole ihan varma. Häihin valmistautumisesta aion ehdottomasti kuitenkin kirjoittaa jonkin verran. Ja voin jo tässä vaiheessa todeta, millaista valmistautumispostausta en tule tekemään: morsiusdieettipostausta.

Haluan heti tähän alkuun sanoa, että tämän tekstin tarkoitus ei missään nimessä ole mitenkään tuomita tai haukkua niitä, jotka laihduttavat tai ovat laihduttaneet häitään varten. Morsiusdieeteissä ei ole mielestäni yhtikäs mitään väärää eikä huonoa, ja ymmärrän hyvin, miksi moni nainen haluaa pudottaa painoa ennen suurta päiväänsä. Joka morsiamella on mielestäni oikeus tuntea hääpäivänään itsensä maailman kauneimmaksi ja ihanimmaksi olennoksi. Toisilla tämä edellyttää prinsessamekkoa ja lasikenkiä, toisilla timmiä kroppaa. Molemmat vaihtoehdot - ja kaikki siltä väliltä - ovat ihan OK.


2011


Minäkin haluan olla upea hääpäivänäni. Olen kasvattanut hiuksiani kampausta varten ja hoitanut ihoani erityisen hyvin. Olen varannut ajan ripsienpidennystä varten ja ostanut laadukkaita meikkejä häämeikkiäni varten.

Miksi en sitten ole laihduttanut?

Koska en piru vie jaksa.


2012


Alkuvuodesta suunnittelin vielä, että pudoton kymmenen kiloa ennen häitä. En oikeastaan tiedä miksi. Ajattelin kai, että se kuuluu asiaan. En ole kuitenkaan laihtunut tänä vuonna (no, ehkä korkeintaan pari kiloa, mutta en missään nimessä kymmentä). Enkä oikeastaan pidä sitä minkäänlaisena epäonnistumisena.

Tämä on ollut ensimmäinen vuoteni päätoimisena tohtorikoulutettavana. Ja se on ollut paras vuosi elämässäni. Pitkän itseni ja oikean urapolun etsimisen ja omaan koulutukseen liittymättömien hanttihommien tekemisen jälkeen saan vihdoin tehdä jotain, mistä oikeasti pidän. Mutta ihan uudenlaisen työskentelytavan ja työrytmin omaksuminen sekä monet uudet, jännittävät tilanteet ovat myös väsyttäneet ja stressanneet paljon. Dedisten, rahoitushakemusten, konferenssimatkojen ja seminaarien viidakossa seikkaillessani yksinkertaisesti unohdin laihdutussuunnitelmani.


2013


Sekään ei tietysti "auttanut" asiaa, että löysin toukokuussa unelmieni hääpuvun, joka sattuu istumaan tämänhetkiselle kropalleni täydellisesti. Myyjä jopa vitsaili, että älä nyt vaan laihdu, koska sitten puku ei enää istu. Selvä! ;)


2014


Totuus on, että tämä syksy on ollut aika rankka. Vaikka sekä häiden suunnittelu että väitöskirjan tekeminen ovat mukavaa puuhaa, niiden välillä tasapainoilu on melko stressaavaa. Luulen, että jos olisin lisäksi yrittänyt noudattaa tiukkaa laihdutuskuuria, olisin palanut loppuun.

Olisiko ollut kivaa olla hääpäivänä 10 kiloa kevyempi? Ehkä.
Onko vielä kivempaa, että mielenterveyteni on hääpäivänä kunnossa? Ehdottomasti.

Luulen (ja toivon), että katsoessani hääkuviani kiinnitän huomiota siihen, kuinka säteilevän onnelliselta näytän. En siihen, painoinko kuvan ottamisen hetkellä 94 kiloa vai 104 kiloa.


2015


Mutta mitä sulhaseni tähän kaikkeen sanoo? Eikö häntä harmita, että ei saa alttarille vierelleen hoikkaa kaunotarta?

No, olen kuullut erittäin luotettavasta lähteestä (eli häneltä itseltään), että sulhaseni rakastaa minua juuri sellaisena kuin olen. Ja hän tekee kyllä päivittäin erittäin selväksi, että pitää minua viehättävänä.

Sitä paitsi, jos nyt näitä tämän postauksen kuvia katsotaan, ei meidän parisuhteemme aikana ole mitään suuria muutoksia tapahtunut. Pientä jojoilua, vähän "parisuhdekiloja" (mutta niitä on kyllä molemmilla osapuolilla, heh). Vitsailen aina miehelleni, että hän ei voi ilmoittaa minua "Rakas, sinusta on tullut pullukka" -ohjelmaan, koska olen koko ajan ollut pullukka! :D

Mutta hetkinen, olinpas hätäinen. Onhan tässä yksi muutos tapahtunut, mutta en tiedä, näkyykö se kuvissa. Joka vuosi olen nimittäin ollut onnellisempi ja onnellisempi. Ja sama trendi jatkunee häiden jälkeen - menivät kilot mihin suuntaan tahansa.In English: A lot of people have asked if I'm going to do blog posts about my wedding. I don't really know yet; I would love to share something, but on the other hand it will be a very personal, emotional day so I'm not sure. However, one thing I do know its that I'm not going to write about my pre-wedding diet. Because there isn't one.

I would like to state that I have nothing against losing weight for your wedding. Just like choosing the perfect dress or a venue, it's a matter of personal choice. Every bride deserves to feel amazing on their wedding day, and if losing a few kilos is the way to achieve that feeling, go for it. 

I know I want to be beautiful on my wedding day. I'm a vain person. I've been growing my hair out and taking very good care of my skin. I've bought expensive make-up and booked an appointment for eyelash extensions. So why am I not losing weight as well?

To be honest: because I really don't have the time or energy.

A few months back, I was thinking of trying to lose 10 kg before the wedding. I'm not sure why - I guess I just thought it was something that I was supposed to do. That it would make me feel confident. Well, I have lost one or two kilos at the most, and even that has been purely by accident.

This has been my first year as a full-time PhD student, and it's been the best year of my life. After years of trying to figure out what I want to do with my life, I have found something I really enjoy doing. But it has been very busy and stressful as well. Especially since I started planning the wedding. Although planning a wedding and writing academic papers are both lovely things to do (at least in my opinion!), trying to do them at the same time can be quite...taxing. 

To be honest, if I was trying to follow a strict diet on top of it all, I would probably have some kind of nervous breakdown. 

Would it be nice to weight 10 kg less on my wedding day? Maybe.
Is it more important that my mental health is in good shape? Definitely.

When I look at my wedding photos, I'm not going to think about my weight. I'm going to think "gosh, I look so happy!"

And how about my fiancé, what does he think of all this?

Well, I have heard from a very reliable source (him), that he likes me just as I am. And he makes it very clear that he finds me attractive. On a daily basis. ;)

Besides, if you look at the photos in this post, it's not like you can see much of a change in my body through the course of our relationship so far. Yes, maybe I've gained a few kilos. Big deal. But every year, I've been happier and happier. And I'm sure that trend will continue in our married life as well.


Comments

 1. Ihana postaus <3 Toivotan jo nyt maailman onnellisinta tärkeintä päivää teille molemmille <3

  ReplyDelete
 2. Hienosti kirjoitettu! Onnellisuus ei ole kiloista kiinni!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ei onneksi! Ainakaan täysin. ;) Kiitos kommentista!

   Delete
 3. Ihanaa lukea tämmöistä blogia, jossa kirjoittaja selkeästi pitää itsestään aidosti ja se näkyy myös! Mulla on paljon vielä opittavaa :3
  Siksi aikoinaan sun lukijaksi liityinkin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos, onpa ihana kuulla. :) Kyllä minullakin vei aikaa, että pystyin itseni hyväksymään ja keskittymään hyviin puoliini. Se on pitkä prosessi, mutta blogin kirjoittaminen on auttanut siinä todella paljon. Toki vieläkin on huonojakin päiviä, mutta yleisfiilis on ihan eri luokkaa kuin muutama vuosi sitten. Ja huonompina päivinäkin tällaiset kommentit kyllä vievät eteenpäin. <3

   Delete
  2. Vinkkivitosia otan mielelläni vastaan! :D <3

   Delete
 4. I didn't lose any weight for our wedding either. I had enough stress as it was trying to work out how we were going to pay for everything. Each to their own, but it wasn't for me. You look wonderful as you are. xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Leah! <3 And yes, organizing a wedding is definitely stressful enough as it is! xx

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts