A letter to myself

Rakas teini-ikäinen minä,

terveisiä vuodesta 2015. Halusin vain kertoa, että vaikka tällä hetkellä vihaat kaikkea itsessäsi, tulee vielä aika, jolloin hyväksyt itsesi. Siihen menee vielä yli kymmenen vuotta, mutta eräänä sateisena toukokuun iltapäivänä tajuat, että et halua enää tapella peilikuvasi kanssa. Että oikeastaan rakastat joka senttiä ja joka kiloa.


Dear teenage me,

greetings from the future! I just wanted to stop by and tell you that even though you hate everything about yourself at the moment, it's going to get better. There will come a time when you accept yourself just as you are. It'll take more than ten years, but one day you are going to realize that the girl - no, the woman - in the mirror is not your enemy. In fact, you love her. From head to toe.

Peilistä katsoo nainen, joka näyttää kauniilta kuviollisissa vaatteissa.

The woman in the mirror looks beautiful in printed dresses.

Hän näyttää kauniilta hihattomissa mekoissa.

She looks beautiful in sleeveless dresses.

Hän näyttää kauniilta eri materiaaleissa.

She look beautiful in clothes made of different materials.

Hän näyttää kauniilta kirkkaissa väreissä.

She looks beautiful in bright colours.

Ja tiukoissa mekoissa.

And in tight dresses.

Älä ole huolissasi, vaikka et vielä näe peilissä tätä kaunista naista, vaan ruman, lihavan ja kömpelön tytön. Muutokseen tarvitaan aikaa. Siihen tarvitaan uusi kaupunki, uusia ystäviä, uusia kokemuksia. Siihen tarvitaan hyvän miehen rakkautta ja kärsivällisyyttä. Mutta ennen kaikkea siihen tarvitaan kovaa työtä. 

Työtä sinä et onneksi ole koskaan pelännyt.

Pidä huolta itsestäsi ja ole armollinen itseäsi kohtaan. Kerro ystävillesi, että he ovat kauniita, koska he todennäköisesti painiskelevat samojen ongelmien kanssa, kuin sinäkin. 

Ole kärsivällinen. Opit rakastamaan itseäsi vasta, kun opit tuntemaan itsesi.


Rakkaudella, 

Sinä.


Don't worry if you can't see that beautiful woman in the mirror yet. Change takes time. You'll move to a new city, meet new friends, experience new things. You will fall in love with a wonderful man who loves you for you. And even after all these amazing things have happened, it still takes a lot of hard work for you to learn to love yourself. 

Good thing you're not afraid of hard work.

So take care of yourself and don't be too hard on yourself. Tell your friends that they are beautiful, because they probably face the same struggles as you. 

Be patient. Because before you can really love that young woman in the mirror, you have to get to know her.

Love,

You


Comments

 1. Voi miten ihana! Teini-ikäiselle minulle olisi myös pitänyt kertoa ihan sama juttu... :/ Niin monta vuotta itsevihaa. Surullista näin jälkeenpäin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Teini-ikä ei ollut kyllä helppoa aikaa. Turhauttaa muistellakin, kuinka silloin vihasi itseään niin paljon, ja vieläpä ilman mitään syytä. Mutta kai se vaihe on vain osa elämää ja niistä vuosista on onneksi oppinut paljon. :) Ikävä kyllä monella se vihamielinen suhde omaan ulkonäköön ja kroppaan jatkuu aikuisiälle. Oma suhtautumiseni alkaa nyt 27 vuoden iässä olla aika hyvällä mallilla, mutta töitä siihen on tosiaan tarvittu.

   Delete
 2. ❤️❤️❤️ hyvä sua ❤️❤️❤️

  ReplyDelete
 3. Toi musta asu on ehdottomasti mun suosikkini, ihanaa nahkaa ja tummaa!! Siis wau!!
  Hienoja ajatuksia, se riittää, että on sinut itsensä kanssa, se on samaa mitä muut ajattelevat. Vaa'an pienet luvut eivät tuo automaattisesti onnea ja tasapainoa elämään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Yritin valita tähän sellaisia asuja, joita en olisi nuorempana uskaltanut pitää. On ollut pitkä ja hidas prosessi oppia ymmärtämään, että voin ja "saan" ihan oikeasti pukeutua juuri niin kuin haluan.

   Delete
 4. Ihana postaus ♥ Ja toi punainen mekko on upea sun päällä!

  ReplyDelete
 5. i wish i could write a letter to teenage me and give it to her- teenage me wasn't very happy. you look awesome i LOVE the red dress :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I think the teenage years were probably a very difficult time for most of us. Hopefully they also made us stronger though. :) Thank you for your lovely comment!

   Delete
 6. This is such an awesome post, but I especially loved this bit: "Tell your friends that they are beautiful, because they probably face the same struggles as you."

  That's so true. xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much Leah! xx Writing this post was very therapeutic for me, so I'm glad others enjoyed it as well. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts