Hairstory

(English below)

Vuoden vaihtuessa iskee aina perinteinen "pitäisiköhän tehdä jotain uutta hiuksille" pohdinta. Ja koska olen kipeänä enkä sen vuoksi saa tehdä mitään hyödyllistä, miksen muistelisi vähän menneitä hiustyylejä aikani kuluksi ja ehkä vähän inspiraatioksikin?Tämä kuva on otettu kesällä 2010. Luultavasti ainoa kerta (ala-astetta lukuun ottamatta), kun minulla on ollut suora otsatukka. Näyttääpä oudolta! Tämä look toimi mielestäni jotenkin paljon paremmin ilman silmälaseja, lasien kanssa se oli jotenkin liikaa. Näin taipuisilla hiuksilla tuo otsis ei kyllä ollut mikään paras idea... nykyään en jaksaisi enkä ehtisi käyttää aamuisin varttia pelkkään otsatukan asetteluun.
Tumma, olkapäille ulottuva tukka ja sivulle vedetty otsis. En ole varma, miltä vuodelta tämä kuva on... ehkä 2009. Aika vanha joka tapauksessa, koska olen käyttänyt vielä tuota huulikorua. Ihanan teiniä! (Btw, onpas minulla ollut upea iho! Ollapa taas noin nuori, huoh.)
Maaliskuussa 2011 tukka oli saanut vähän kasvaa, ja kokeilin vaihteen vuoksi vaaleita raitoja. Ihan söpö, mutta raitojen ylläpitäminen oli aika rankkaa hiuksille. Varsinaiseksi blondiksihan minusta ei ole, koska tukastani tulee vaalennettuna todella kellertävä.
Kovin kauaa tätä vaaleampaa kautta ei kuitenkaan kestänyt, sillä vappuun 2011 mennessä olin palannut suosikkiväriini punaiseen (ja näköjään leikkuuttanut taas lyhyemmän otsatukan). Tuollainen räiskyvä punainen on kyllä niin ihana väri! Harmi, että sitä on niin hankala ylläpitää...varsinkin, jos haluaa värjätä kevyt- eikä kestoväreillä.
Syksyllä 2011 heittäydyin villiksi, ja annoin leikata itselleni polkkamittaisen tukan. Tykkäsin tuosta liukuvärjäyksestä, mutta ihan noin lyhyttä tukkaa en kyllä enää halua.
Käväisin keväällä 2012 pikaisesti tummempien sävyjen puolella, mutta kesällä otin taas raitoja ja hiusväri meni kuparisempaan suuntaan. Tässä vaiheessa otsis oli jo alkanut kyllästyttää, ja olin kasvattamassa sitä pois.
Loppuvuodesta 2012 palasin brunetiksi. Viihdyn tummissa hiuksissa, mutta jostain syystä alan tietyn ajan jälkeen aina kaivata sitä pientä punaisen vivahdetta...
..ja niin kävi tälläkin kertaa. Tummanruskea kausi kesti noin puoli vuotta, mutta loppukesästä 2013 hiusten väri oli jo lämpimämpi.
Syyskuussa 2013 värjäsin hiukseni ensimmäistä kertaa L'orealin Casting Creme Glossin sävyllä Love Apple, ja olen pysytellyt siitä asti samassa sävyssä. 

Summa summarum: Kovasti tekisi mieli muutosta, mutta toisaalta en tiedä, mitä ihmettä oikein muuttaisin. Tuskallinen otsatukan kasvatusprojekti alkaa olla sen verran hyvällä mallilla, että sille tielle ei huvittaisi enää lähteä.  Muutenkaan en ihan kauhesti haluaisi lyhentää hiuksia, koska pitkä tukka sopii minulle. Värin suhteen on kaksi vaihtoehtoa: punaisempaan tai tummempaan suuntaan. Ehkä olisi hyvä aloittaa ihan perinteiselle latvojen tasoituksella...sitä ei nimittäin ole tehty syksyn jälkeen, ja latvani alkavat olla jo aika kuivat. 

Mitäs mieltä olette tästä hiusevoluutiosta? Onko vinkkejä nykytilanteen parantamiseksi? ;)

In English: It's the same thing every January; I want to do something to my hair. Something new. As you can see from the pictures, in the past four or five years I've had lots of different styles: a fringe, a side swept fringe, highlights, several different shades of red and dark brown. I don't want short hair again, and I definitely don't want to go blonde. Something new would be cool...but nothing too extreme, haha. Any suggestions? 


Comments

 1. Kiva kuvakavalkadi! Otsatukka tai ei, molemmat sopivat sinulle - myös värit kaikki ok. Uusimmassa eli pisimmässä hiusmallissa naisellisuutta, otsatukkakuvissa taas pirteyttä. Kulmien väriin kannattaa myös kiinnittää huomiota eli tummien hiusten kanssa tummemmat kulmat.
  Heh, tuli tällaisia isosiskomaisia neuvoja - hope you don't mind :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei haittaa ollenkaan! Kulmat on aina olleet mulle heikko kohta, en oikein osaa tehdä niille mitään... vasta ihan lähivuosina olen alkanut edes jonkin verran nyppimään niitä. Pikkuhiljaa opettelen. ;) Kiitos kommentista!

   Delete
 2. Tykkäsin tuosta ekakuvan tyylistä ja otsiksesta :) tämänhetkinen väri on kyllä upea, jos muutosta haluat , kävisikö ripaus kuparin suuntaan ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuparin sävy on kyllä kiva. :) En tosin tiedä, saisiko sitä näin tummaan tukkaan ilman vaalentamista.

   Delete
 3. Minusta vähän lyhyempi malli kehystää kasvojasi kauneiten ja tumma väri sopii hyvin. Parhaat mallit minusta ovat 1 ja 2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista, kiva kuulla eri ihmisten mielipiteitä. :) Nuo kaksi ensimmäistä kuvaa ovat ainakin onnistuneita, olen niissä vielä niin nuori ja nätti. :D

   Delete
 4. Sinulle sopii todella hyvin tummat hiukset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) tumma tukka on kyllä kiva, mutta jotenkin kaipaan siihen aina edes vähän punertava sävyä...koen ehkä olevani henkisesti niin punapää :D

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts