My oldest dress

(English below)

Viime lauantain alkuperäiseen suunnitelmaan kuului ravintolaillallinen, mutta meikäläisen flunssan takia päätimme sitten loppujen lopuksi herkutella kotona. Halusin kuitenkin laittautua, koska olin maannut kaksi päivää sohvalla kipeänä, pyjama päällä ja ilman meikkiä. Nämä "kotikaunistautumiset" ovat muuten loistavia tilaisuuksia laittaa päälle jotain, johon ei välttämättä uskaltaisi ihmisten ilmoille sonnustautua. Lauantaina ylleni päätyikin mekko, joka ei ole ihan hetkeen ollut käytössä.


Huvittaako ketään arvata mekon ikää?


Se on nimittäin kahdeksan vuotta vanha. Kyllä, kahdeksan. Olen ostanut sen 17-vuotiaana. Ja kaiken lisäksi se on tilattu Josefssonsin kuvastosta! Kuka muistaa vielä ne kuvastot? Jos olen oikein ymmärtänyt, Josefssons oli joku Elloksen sivutuote, ja ainakin meilläpäin teinitytöt tilasivat innokkaasti niistä kuvastoista. Mitään erillistä kuvastoa ei taida olla enää olemassa, ilmeisesti Jofessons on jossain vaiheessa sulautunut Ellokseen kokonaan...Pointti on lähinnä, että mekko on kestänyt täysin hyväkuntoisena yllättävän kauan. Ja vaikka kiloja on kertynyt enemmän kuin pari sen 17 ikävuoden jälkeen, ei tuo nyt mitenkään täysin törkeältä näytä. 


Mekko/dress - Josefssons
Bolero - Halonen
Sukkahousut/tights - Pirkka
Kengät/shoes - Vagabond 
Kaulakoru/necklace - Glitter
Rannekoru/bracelet - Seppälä
Korvikset/earrings - Lahja/gift

Löytyykö muiden vaatekaapeista yhtä iäkkäitä, käyttökelpoisia aarteita?

 


In English: Even though I still had the flu on Saturday and we couldn't go out, I wanted to look nice for date night. The black and white dress is probably the oldest piece of clothing I own; I bought it 8 years ago! And it was cheap, too... I can't believe it's still in really good condition, and it FITS. (Okay, maybe it's a bit tighter than it was when I was 17...but still, not bad.) I updated the old classic with some bling, a black knitted bolero and heels. What do you think?

Comments

 1. Upea mekko! Ehdottomasti vaan muuallakin kuin kotiin käyttöön tuollainen ihanuus!

  Vanhin vaatteeni on saatu joululahjaksi samanikäisenä tuo sait tuon mekon. Käytössä edelleen oleva takki. Se vaan kun olen jokuden vuoden sinua vanhempi, niin takillakin alkaa olemaan ikää. Sitten on se äidin äidin kelsiturkki 1960-luvun alusta, se on oikea kestävyysaarre.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Laadukas takki voi olla kyllä todellinen aarre, joka säilyy vuosikymmenestä toiseen. :)

   Delete
 2. Aivan mieletön mekko ja sopii sulle todella hyvin! Mun vanhimpia käytössä olevia vaatteita on äitini vanhoja mekkoja, joita hän on käyttänyt yli 30 vuotta sitten! Kankaat ovat edelleen aivan uuden veroisia ja minulle niin rakkaita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, on aina kiva kuulla positiivista palautetta asuista, joiden suhteen on itse vähän epävarma. :) Ihanaa, että niin monilla on äitien vaatteita käytössä. Itsekin omistan muutamia, mutta äiti on minua 20 senttiä lyhyempi joten ihan kaikkea en ole voinut omaan vaatekaappiini ryövätä.

   Delete
 3. Harvemmin mitään kommentoin blogeihin, mutta nyt.. tuo mekko on upea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että kommentoit! Lämmitti mieltäni kovasti. :)

   Delete
 4. Vau, eipä olisi uskonut kyseistä mekkoa 8 vuotta vanhaksi, saatika Josefsonssin mekoksi. :) Tosi kivalta näyttää tuo mekkosi edelleen sulla. Muistan Josefssonsin, mullakin oli sieltä vaatteita teininä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Josefssons taisi olla Henkkamaukan lisäksi pikkukaupungin tyttöjen ainoa mahdollisuus saada jotain vaatetta, jota ei ollut jo puolella kylällä. :D Kiitos kivasta kommentista!

   Delete
 5. Uuu, mikä kissa. Hyvältä näyttää kuvan perusteella, eikun vaan mekko päälle ja menoksi!
  T: Suvi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Suvi! Täytynee joku kerta uskaltaa lähteä ulkoiluttamaan tätä. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts