Make-up inventory

(English below)

Huomasin viime viikolla, että meikkivarastoni alkoivat olla pahasti siivouksen tarpeessa. Meikkejä oli ajautunut useampaan eri säilytyspaikkaan, eikä niiden järjestyksessä ollut enää mitään logiikkaa. Lisäksi joukossa oli muutamia auttamattomasti vanhentuneita tuotteita. Oli siis inventaarion paikka! Tehdäkseni siivousprojektista hieman mukavamman, napsin meikkivarastoistani muutamia kuvia. (Varoitus! Kun sanon "muutamia" kuvia, tarkoitan...aika paljon.)Aloitustilanne näytti tältä. Tässä ovat nyt siis kaikki meikit, jotka talosta löytyivät, kynsilakkoja lukuun ottamatta (niitä on sen verran paljon, että ne vaativat jo oman siivousprojektinsa ja postauksensa). Tilanne ei ollut läheskään niin paha, kuin olin pelännyt; ilmeisesti keväällä muuton yhteydessä tehty pikainen karsinta oli tehokkaampi, kuin muistelin.


Ensimmäiseksi heitin pois vanhentuneet meikit (pakkaukset, jotka olivat olleet auki yli 24 kk) sekä pari aivan loppumaisillaan olevaa tuotetta. Hirveän radikaalia muutosta kuvien välillä ei huomaa, koska poisheitettäviä tuotteita oli alle kymmenen.


Halusin kartoittaa, mitä kaikkia meikkejä minulla oli, joten jaottelin ne ensin tuoteryhmittäin. Ripsivärejä minulle jäi karsinnan jälkeen neljä. Mielestäni ihan kohtuullinen määrä, koska kaikki nuo ovat aika erilaisia, ja kaikkia tulee käytettyä. Olin ihan yllättynyt kun tajusin, että kolme neljästä ripsaristani olivat Lumenen! Olen näköjään löytänyt oman merkkini.Luomivärejä minulla on tällä hetkellä ehdottomasti eniten - jopa enemmän kuin huulimeikkituotteita, mistä olin myös aika yllättynyt. Kuten kuvasta näkyy, suosin aika vaaleita ja neutraaleja sävyjä, mutta onhan siellä mukana myös pari räväkämpää väriä. Tuota takimmaista H&M:n palettia en ole käyttänyt juuri ollenkaan. Ostin sen joskus muinoin alennusmyynnistä ja koen sen hieman turhan isoksi ja kömpelöksi. En kuitenkaan viitsinyt heittää melkein täysin käyttämätöntä palettia pois - ehkä sille tulevaisuudessa löytyy vielä käyttöä.


Meikkipohjaa varten tarkoitetut tuotteet. Melkein kaikki näistä olen saanut ystävältäni (ja suurelta kosmetiikkafanilta) Johannalta; ainoastaan Benefitin Porefessional, Oriflamelta tilattu sävyttävä päivävoide ja Maybellinen puuteri ovat itse ostamiani. Tuo Johannalta saamani Smashboxin BB-voide on muuten aivan loistava, kuten myös tuo lopuillaan oleva (nyyh) Shiseidon meikkivoide.


Huulipunia minulta löytyi yllättävän vähän. Pidän nudeista, pinkeistä ja myös hieman voimakkaammista kylmistä punaisista, mutta kovin räikeitä värejä ei minun huulillani nähdä. Eniten käytössä on ollut tuo vasemmassa reunassa oleva We Care Iconin vaaleanpinkki huulipuna, joka vetelee jo viimeisiään. Laskin myös Glam Shine Balmy Glossin huulipunien joukkoon, koska vaikka se kulkee huulikiillon nimellä, se on mielestäni koostumukseltaan enemmän punamainen.


Ja tässä sitten ne kiillot (plus yksi huulilakka). Sävymaailma on aika samaa luokkaa kuin punissakin. Tykkään paljon Rimmelin huulikiilloista, niissä on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde.


Rajauskyniä löytyi varastoistani neljä: yksi huultenrajauskynä, Lumenen nestemäinen eye-liner sekä ruskea ja musta kajal-kynä. Näihin voisi ehkä panostaa vähän enemmän - tuo nestemäinen rajausväri alkaa olla lopuillaan, ja musta kajal on niin kulunut ja kärsinyt, etten tiedä edes sen merkkiä enää! Toisaalta käytänkin näitä nykyään todella harvoin.


Sitten vielä muutama sekalainen tuote: poskipuna, punaisuudenpeittäjä (jota käytän näppylöiden piilottamiseen) ja valokynä. Varsinkin tuo valokynä on nykyään aivan elintärkeä, koska kärsin tummista silmänalusista. Poskipunia voisi ehkä olla enemmän, kuin tuo yksi, mutta tällä hetkellä pärjään kyllä tuollakin.


Välinepuolelta löytyi päivittäin käytettävät ripsentaivutin, poskipunasivellin (hopeisen kotelon sisällä) ja ripsi/kulmaharja. Pinsetit ja kynsiviila kuuluvat tietysti myös joka naisen arsenaaliin. Vihaan tunkkaiselta haisevia meikkisieniä, joten levitän meikkivoiteen aina sormin. Luomivärin levityksessä käytän värien mukana tulleita aplikaattoreita tai sormia. Hyvään luomivärisiveltimeen voisi panostaa, mutta vielä en ole raaskinut...ne kun ovat aika tyyristä tavaraa. Ja tykkään muutenkin laittaa suurimman osan meikistä omia sormia käyttäen, saan sillä tavalla hommaan paremmin tuntumaa.Kartoituksen jälkeen jaottelin meikit neljään osaan. Omaksi ryhmäkseen pääsivät isot paletit ja pakkaukset, plus tuotteet, joita käytän harvoin.


Toinen ryhmä sisältää tuotteita, joita en käytä välttämättä joka päivä, mutta kuitenkin melko usein. Tässä ryhmässä on paljon ns. iltameikkejä, sekä sellaisia tuotteita, jotka odottavat vakikäyttöön pääsyä (esim. tuon BB-voiteen otan todennäköisesti päivittäiseen käyttöön sitten, kun Shiseidon meikkivoide loppuu).


Kolmas ryhmä muodostui tuotteista, joilla teen päivittäisen arkimeikkini. Valkoinen leopardipussukka sisältää siis nyt kaikki ne tuotteet, joita normaalisti käytän. Jos lähden vaikka lyhyellä varoitusajalla reissuun, voin vain napata tuon yhden pussukan mukaani miettimättä sen enempää, mitä tuotteita tarvitsen.


Lopuksi sitten vielä kolmen tuotteen "ensiapupakkaus", joka on minulla aina käsilaukussa mukana: puuteri, peitevoide ja yksi huulimeikkituote. Näillä kolmella saa jo elävöitettyä päivän aikana väsähtänyttä meikkiä aika hyvin!


Siinä ne sitten olivat: kaikki meikkini! Ei mikään äärimmäisen hieno tai kallis kokoelma, mutta kyllä nämä meikäläiselle riittävät...ainakin toistaiseksi. Ehkä tosiaan sen luomivärisiveltimen, toisen sävyisen poskipunan ja uuden nestemäisen rajausvärin voisin hankkia, mutta niilläkään ei ole mitään kiirettä.

Kynsilakkakokoelma pitäisi vielä käydä läpi. Olisiko kiinnostusta kynsilakka-aiheiselle postaukselle?

In English: I noticed that my make-up products were kind of all over the place, so I decided to do a little inventory. I'm doing more than okay when it comes to eye shadows and foundations, but I could use a couple of new things, like a blusher in another color (I only have one) and a new liquid eye-liner. At least all my make-up is now neatly organized; I keep products that I use daily separate from other products, and take three essentials with me wherever I go: powder, lipstick and concealer. Next, I'll have to sort out my nail polish collection...

Comments

 1. Miula oli sama projekti tässä vasta vähän aikaa sitten :) Ihan hyvä välillä käydä kaikki meikit läpi ja heittää vanhentuneet pois (tosin luomivärejä en heitä, vaikka oisivat iäkkäämpiäkin, en vaan raaski :P )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen ymmärtänyt, että luomivärit (paitsi voidemaiset) säilyvätkin hyvänä kauemmin kuin esim. ripsivärit ja huulipunat. :)

   Delete
 2. Hyvä idea käydä läpi kaikki :-). Huh...saisikohan sitä itsekin inventaarion aikaiseksi.. Ja kynsilakat, nehän kiinnostavat aina :-).

  Terkkuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta kommentista! Kyllä siitä aina tulee hyvä fiilis, kun purkit ja purnukat ovat järjestyksessä. ;) Ja hyvä tietää, että kynsilakkajutullekin olisi kysyntää!

   Delete
 3. Tämä oli kyllä kertakaikkiaan loistava muistutus tuosta siivousprojektista. Mä en nykyään enää meikkaa kuin juhliin. En koe sitä tarpeelliseksi asiaksi ja tulen oikein hyvin toimeen ilman meikkiä. Ihokin tuntuu hengittävän paremmin ilman. Mutta se nyt ei ollut se mun poinnti, vaan se, että ehkä pitäisi käydä läpi ne omatkin meikit. Mulla on hirmuisen paljon vanhoja meikkejä. Siis sellaisia useita vuosia vanhoja. Mä en ole varmaan koskaan heittänyt pois mitään meikkejä, ellei ne ole loppuneet. Kenties olisi terveellisempää meikata uusilla ja puhtailla tuotteilla, kuin vanhoilla kauan auki olleilla meikeillä... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla oli ennen ihan sama juttu, kunnes luin aiheesta jostain ja aloin tuijotella niitä meikkien pohjassa olevia purnukan kuvia, joissa yleensä lukee se 24kk tai 12kk. Luomivärejä olen kyllä käyttänyt tuota vanhempanakin, mutta esim. mitään monta vuotta vanhaa ripsiväriä en kyllä uskaltaisi laittaa. :D

   Delete
 4. Oi voi. Rohkeaa. Minä en uskalla edes ajatella, että tuollainen projekti tarvitsee jossain vaiheessa tehdä sekin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olin onneksi tosiaan jo hieman karsinut noita meikkivarastoja muuton yhteydessä, joten urakka ei ollut ihan hirmuinen. :) Ja tuo kuvaaminen teki siitä kyllä jotenkin paljon mielekkäämpää!

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts