Graduated

Nyt tulee tekstiä hieman blogin aiheen vierestä, koittakaahan kestää. :) Ajattelin jakaa mietteitäni opintojen päättymisestä ja tulevaisuudesta, koska nämä asiat varmasti koskettavat myös ainakin osaa lukijoistani.

Sain eilen tutkintotodistukseni, joten nyt ollaan sitten virallisesti maistereita! Juhlat pidän vasta parin viikon päästä (Irlannista ostettu unelmamekko odottaa tilaisuutta vaatehuoneessa), mutta en ole enää opiskelija. Olen valmis.

Valmistuminen herättää minussa monenlaisia, osittain ristiriitaisia tunteita. Olo on suoraan sanottuna aika epätodellinen! Toisaalta olen äärimmäisen onnellinen; urakka on viimein ohi, opintotuella kituuttamisen päivät ovat takana päin ja olen saavuttanut yhden tähänastisen elämäni suurimmista tavoitteista. Olen tehnyt ahkerasti töitä ja saanut palkintoni: rivin kiitettäviä todistukseen, yhtenä niistä gradun arvosana. Olen ylpeä itsestäni.

Toisaalta tunnen myös haikeutta. Opiskelin yliopistossa kuusi lukuvuotta ja se oli mullistavaa aikaa elämässäni. Yliopistoon pääseminen merkitsi minulle aikuisuutta, itsenäisyyttä ja (niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin) itseni löytämistä. Pikkukylässä kasvaneelle nörttitytölle yliopisto oli uusi, ihmeellinen maailma. Oli vihdoin "coolia" olla tiedonjanoinen ja kiinnostunut asioista! En tuntenut ketään Tampereelta ennen sinne muuttoani, mutta yliopistossa tutustuin ihmisiin, joiden kanssa minulla oli paljon yhteistä. Kaikki ne ihmiset, joiden kanssa olen nykyään kaikkein läheisin (miestäni ja paria ystävää lukuun ottamatta), olen tavannut opiskelijapiireissä. Olen löytänyt hengenheimolaisia - ystävyyssuhteita, jotka todennäköisesti - ja toivottavasti - kestävät koko loppuelämän.

On vaikeaa ymmärtää, että opiskeluvuoteni ovat ohi. Yliopistoaikanani olen kokenut kaikkea lamauttavasta riittämättömyyden tunteesta uskomattomaan onnistumisen riemuun. Olen itkenyt ja nauranut, särkenyt sydämiä (sekä omani, että muiden) ja oppinut käsittämättömän paljon uutta. Lyhyesti sanottuna: yliopistossa minä kasvoin aikuiseksi.

Opintojen päättyminen merkitsee myös opiskelijaidentiteetistä luopumista. Nyt pitäisi olla "oikeasti" aikuinen, ja se tuntuu pelottavalta. Koska en ole vielä saanut työpaikkaa, joudun ottamaan "opiskelijan" tilalle harteilleni toisen, paljon negatiivisemman viitan: "työtön". Yritän kuitenkin pitää mielessäni sen, että moni vastavalmistunut on samassa tilanteessa, eikä minusta ole tulossa syrjäytynyttä pitkäaikaistyötöntä. Tiedän pääseväni töihin jossain vaiheessa, toivottavasti mahdollisimman pian. Tuskin päädyn unelmatyöhöni heti - työelämän aloittaminen on aivan uusi polku, jossa tulee varmasti olemaan yhtä paljon mutkia kuin opiskelutaipaleessanikin.


(Korvikset Seppälä, 2 €)

Suhtaudun tulevaisuuteen toiveikkaasti. Tietysti ahdistaa, koska en vielä tiedä, mitä tulen tekemään. Haluan kuitenkin ajatella positiivisesti. Yksi vaihe elämästäni on ohi, mutta monia muita, hienoja vaiheita on edessä. Muistot säilyvät ja vahvalle pohjalle rakennetut ystävyyssuhteet pysyvät. Kuten ennen opiskelun alkua, olen taas siinä jännittävässä risteyskohdassa, jossa kaikki tuntuu avoimelta, mutta toisaalta mahdolliselta. Ja se on loppujen lopuksi aika hieno tunne.

In other good news, minulla on taas hienot kynnet! Mieheni serkku huhuili pari iltaa sitten facebookissa kynsikoekaniinien perään, ja minä olin tietysti jonossa ensimmäisenä ilmoittautumassa. 


On ne kauniit!

Tänään saavat tulevaisuushaaveet ja -huolet väistyä sivuun, keskityn nimittäin kesäflunssan paranteluun. Huomenna äiti tulee käymään ja lauantaina suuntaamme yhdessä Helsinkiin serkkupojan lakkiaisiin. 

Oikein ihanaa loppuviikkoa kaikille!


In English: I got my diploma yesterday, so now I'm officially graduated. I'm really happy and looking forward to the future, but at the same time I feel a bit sad and nostalgic. My years at university were full of emotional times (both good and bad), and I met some of my best friends there. It feels strange that it's all over now. However, I'm excited for all the great things the future might bring!

P.s. I've got pretty nails again!

P.p.s. Wait till you see the dress I have bought for my graduation party.

Comments

 1. Hurjasti onnea!!!!

  Ja päheet kynnet! :)

  ReplyDelete
 2. Mukavaa lukea sun ajatuksia tästäkin aiheesta. :) Tsemppiä työnhakuun ja työelämään! Ja ihanat kyllä nuo kynnet!

  ReplyDelete
 3. Kiitos onnitteluista, tytöt! Olette kaikki ihania. :)

  ReplyDelete
 4. Well done !!! Hurjan paljon onnea :)

  ReplyDelete
 5. Onnittelut valmistumisesi johdista, se on iso etappi suoritettu elämäntaipaleella :) Ja on muuten nätit kynnet!

  ReplyDelete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts