Melkein järjestyksessä

Opiskelumotivaatio oli tänään kadoksissa, joten päätin sen sijaan siivoilla ja karsia vähän vaatekaappia. Ja kas, onnistuin kerrankin luopumaan aikamoisesta tavaramäärästä, vaikka itse sanonkin! Lopullinen saldo oli nimittäin jätesäkillinen vanhoja kuluneita vaatteita roskikseen (ja miehelle autonrassausräteiksi), ja kokonaista neljä isoa muovipussillista vaatteita, joita en koskaan tule käyttäneeksi - nämä päätyivät UFF:n keräyslaatikkoon. Kummasti tuli kyllä jotenkin puhdistunut ja henkisesti keveä olo, kun heitti kaiken turhan menemään!


Karsinnan jälkeen suurin osa vaatteistani mahtuu mukavasti näille neljälle vaatehuoneen hyllylle. Vaatehuone on muutenkin aika pitkälti minun valtakuntaani, poikaystäväni joutuu tyytymään lipastoon. :D


Takit, mekot ja hameet roikkuvat tangolla henkareissa. Tuonne on sentään päässyt mukaan muutama poikakaverinkin paita ja nahkatakki...Alati kasvava laukkukokoelmanikin mahtuu vielä tällä hetkellä suhteellisen kompaktiin tilaan.Koska asunnossamme on muuten aika huonosti säilytystilaa, vaatehuoneen ylin hylly toimii korujen ja meikkien säilytyspaikkana. Toisaalta on kyllä ihan kätevää, että kaikki aarteeni ovat samassa paikassa! Vanhoja meikkejäkin lähti muuten tänään roskiin aikamoinen kasa. Korulaatikoiden siivous jäi tosin seuraavaan kertaan...


Vaatehuoneen kätköjen lisäksi minulla on makkarissa pieni kulho, jossa säilytän uusimpia / tällä hetkellä eniten käytettyjä korujani. Tuosta on kätevä napata esim. korvikset kiireessä mukaan.

Säilytysjärjestelmäni on kaukana täydellisestä, ja kuten kuvista näkyy, se ei myöskään ole mikään maailman kaunein ja siistein systeemi. Se kuitenkin toimii, ja ainakin tämän päivän jälkeen tuntuu siltä, että tavaramääräni on hallinnassa - ahkerasta shoppailusta huolimatta!

Pikkuhiljaa kohti järjestelmällisempää elämää... btw, eikös näin hyvän karsinnan jälkeen ole täysin sallittua mennä loppuviikosta vähän kaupoille täydentämään varastoja? ;)

In English: I sorted out my wardrobe today and ended up throwing out / donating a lot of stuff.  I'm so proud of myself for getting organized!


Comments

 1. Feel you!!! Koti täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa. Onnittelut urakasta, täällä olisi tarvetta samanlaiselle projektille! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kiitos! Kyllä se aikamoinen urakka olikin, ottaen huomioon lähtötilanteen. :) Oon huomannut, että täytyy vaan asettaa itselleen tiukat rajat, ja pysyä niissä - luovuin esim. kaikista vaatteista, jotka olen omistanut vähintään vuoden, mutta joita on tullut käytettyä vain kerran tai pari.

   Delete
 2. Miehet saattavat muuttua vanhetessaan... Mun miehen paidat ja puserot ym täyttävät ainakin kolme kertaa sen verran kaappejamme kuin minun vaatteeni!

  t. Seija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä tietää tästä ilmiöstä! Ehkä seuraavassa asunnossa olisi hyvä olla molemmille oma vaatehuone... :)

   Delete
 3. Haa, itsellä sama sorteeraaminen edessä tänään! Minullakin mies saa tyytyä pääasiassa lipastoon, häiritsisiköhän naapuria, jos vallottaisin hänen asuntonsa... Tilanpuute on aika ärsyttävä asia.

  Btw, tulin vaan ihan randomisti tänne huutelemaan, kun etsiskelen uusia blogeja luettavaksi :) Kiva törmätä tällaiseen blogiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, me muutamme ensi viikolla uuteen asuntoon, ja olen ihan innoissani siitä, että siellä on KAKSI vaatehuonetta! Miehelleni ilmoitin tietysti heti, että hän saa kyllä edelleen tyytyä siihen yhteen lipastoon, haha. :D

   Tosi kiva, että päädyit tänne! :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts