LBD

Muodinluojat ja tyyli-ikonit jaksavat aina hokea sitä, kuinka jokaisella naisella tulisi olla pikkumusta. Olen jokseenkin samaa mieltä - tosin kun liikutaan meikäläisen painoluokassa, olisi ehkä osuvampaa käyttää ilmausta Big Black Dress! Noh, pieni tai ei, ostin tuossa päivänä muutamana Sokokselta iltakäyttöön soveltuvan mustan mekon.Huomaa taas, että meikäläisen halpiskameralla ei oikein saa kuvia, joissa kokomustat vaatteet pääsisivät oikeuksiinsa. Kunnon kamera olisi kyllä ihan mukava juttu... (Kyllä, äiti ja isi, tämän voi tulkita joululahjatoiveeksi.) Mutta kyllähän tuosta nyt jonkun verran erottuu tuo mekon malli, josta ainakin itse tykkäsin kovasti. (En vähiten sen takia, ettei tarvinnut vetää mahaa sisään koko iltaa, ja pystyin huoletta syömään kaverini tekemää herkullista juustokakkua, heh.) Tuo alaosahan on vähän sellainen "tulppaani", ja vierastinkin sitä aluksi, koska pelkäsin sen mahdollista leventävää vaikutusta. Mutta kauniisti laskeutuva materiaali ja tumma väri pelastivat takalistoni - kirjaimellisesti. Mekko on tosiaan Sokoksen Gossip plussamallistoa, ja se maksoi 40% alennuksen jälkeen noin 23 €. Ensimmäisellä käyttökerralla mekon kaveriksi päätyivät vanhat Tapas-saappaat ja tuo uusi, Englannista ostettu Miss Selfridgen laukku.


Parisen viikkoa sitten vaatekaappiini löysi tiensä myös toinen värimaailmaltaan tumma pikkumekko; tosin hieman arkisempi, eikä kokonaan musta. Tämä Seppälän Great Girls-puolelta kolmella kympillä ostettu mekko kuuluu ehdottomasti niihin vaatteisiin, jotka näyttävät luonnossa paremmilta kuin kuvissa. Tuo malli on niin ihana! (Toisin kuin omat ilmeeni näissä kuvissa...etenkin tuossa alemmassa näytän olevan menossa omiin hautajaisiini. Läheltä liippaa, olin nimittäin lähdössä graduseminaariin.) Kuvan legginsit ovat Ginatricotin (9,95 €) ja rannekoru muistaakseni KappAhlista. Jalkaan pääsivät tälläkin kertaa vanhat kunnon luottosaappaani.

Olen kyllä niin iloinen, että suomalaisten kauppojen plussaosastoilta alkaa vähitellen löytyä oikeasti kivoja vaatteita, eikä pelkästään kukallisista mummokankaista ommeltuja sirkustelttoja. Enkä sano tätä vain ylipainoisena, vaan myös pitkänä ja "yleisesti isona" naisena; se on nimittäin hieno tunne, kun housuissa on kerrankin tarpeeksi pitkät lahkeet.

Vähän synkempää tyyliä siis tällä kertaa. Mutta älkää peljätkö! En ole palaamassa siihen, että kulkisin joka päivä suruasussa. Varsinkaan nyt, kun kaupat ovat täynnä syysvaatteita ihanissa väreissä: violettia, ruosteenpunaista, pullonvihreää... Syys/talvikausi vaikuttaa kerrassaan lupaavalta.

Löytyykö muiden vaatekaapeista pikkumustaa?


Comments

Popular Posts