Did I just see something shiny?

Olen koruihminen. Nuorempana tämä tarkoitti sitä, että minulla oli aina kivat renkaat korvissa tai hopeaketju kaulassa. Ensimmäisinä yliopistovuosina minulle kehittyi pienimuotoinen pakkomielle värikkäisiin korvakoruihin ja muovihelmiin. Rannekoruja käytin harvoin, sormuksia en koskaan. Olen kuitenkin huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän koruista, ja sitä laajempi makuni niiden suhteen on. Rannekorut ovat lähestulkoon syrjäyttäneet ykkössuosikkini korvikset, lähden harvoin ulos ilman jonkinsorttista hiuskorua, ja olen jopa oppinut tykkäämään sormuksista! Lyhyesti sanottuna: pidän erittäin paljon kaikesta, mikä kiiltää, kimaltaa ja kilisee.

Eikä tätä tosiasiaa voi olla huomaamatta, jos sattuu kurkistamaan korulaatikkooni.


Ja huom., tämä on vielä pieni määrä; juuri ennen kuvan ottamista karsin laatikosta muovikassillisen kirpputorille meneviä koruja. Nyt tuo laatikko jopa mahtuu kiinni! Korviksille täytyy tosin tietenkin olla omat rasiansa...
Ja näitäkin oli vielä vuosi sitten HUOMATTAVASTI enemmän.

Koruissa on se hyvä puoli, että niitä löytyy yleensä alennettuun hintaan ympäri vuoden. Ja toisin kuin vaatteiden tapauksessa, alerekistä löytyy lähes aina jotain kivaa! Hieno ja edullinen koru voikin olla "mitä ihmettä laitan illalla päälle" -kriisin pelastus, koska asusteillahan voi tunnetusti tehdä vanhasta mekosta aivan uuden näköisen. Also, alennuskoruilla on helppo tyydyttää ostohimo silloin, kun budjetti ei ihan riitä uusiin vaatteisiin -> alekirjoittaneen tilanne tällä hetkellä.

Seuraavaksi siis muutamia kivoja koru-uutuuksia, joilla olen lievittänyt vaatteidenostolakosta aiheutuvia vieroitusoireita!

 Kesäinen rannekoru löytyi Kappahlista kahden euron hintaan. Eikö muuten sovi aika täydellisesti yhteen tuon kynsilakan (Lumene Natural Code "Groovy", btw) kanssa?
Oranssinpunaiset korvarenkaat Seppälästä, 3 €.

Hopeamusta ja hopeapinkki sormus, yhteensä 5€. Nämäkin löytyivät Kappahlista (joka on muuten oman kokemukseni mukaan yksi parhaista kaupoista, jos etsii alekoruja...kannattaa tsekata, vaikka ei kyseisen liikkeen vaatteista välittäisikään).
Last but not least, iiiihanat geometriset, pinkkikultaiset korvikset, jotka tilasin forever21 -nettikaupasta. (Tilasin sieltä myös pari kivaa vaatetta, mutta niistä lisää myöhemmin.) Olen aivan rakastunut noihin, voisin käyttää niitä joka päivä! Ja hinta? Säälittävät 3,90 €. 

Siinä meikäläisen viimeisimmät koruhankinnat! Kertokaas, omistatteko itse paljon koruja? Ja mitä tulee useimmin ostettua: korviksia, rannekoruja, sormuksia, kaulakoruja...?

Comments

 1. No mä osasin vähän epäilläkin, että taidat olla koruharakalle sukua sun ostospostausten perusteella!!! Ei sillä, mäkin kyllä rakastan koruja. Sormuksia en oikein osaa käyttää, kaikki hiuskorut on ihania, mutta en osaa käyttää ja rannekoruista käytän aina samoja, sellaisia pieniä värikkäitä, joustavia "helminauhoja" joita on ranteessa rykelmä. Ennen fiksaationi oli kaulakorut, mutta hurahdin korvakoruihin kun otin pari vuotta sitten venytykset korvista pois. Ja niitä sitten onkin, veikkaisin lähemmäs 40 paria.

  Korvakorujen pitää olla isot, roikkuvat ja näyttävät. Nyt olen ostanut lähiaikoina 6 paria sellaisia ihania kaiverrettuja, isoja mutta kevyitä puisia korvakoruja eri väreissä. Löytyy valkoista, punaista, oranssia, mintunvihreää, vaaleapunaista... Mätsään usein korvakorut ja kynnet :))

  En ymmärrä niitä pienten helmikorujen ja pikkupikkukaulariipusten käyttäjiä, koruissa more is more! Mulla on joitain niin övereitä koruja, mutta ne on kiva yhdistää sit muuten tosi tavallisiin vaatteisiin, ei oo liian överi (tai niin mä ainakin luulen?). Mä en itse metsästä alekoruja, vaan oon ostanut suuren osan koruistani reissultani ja Ebaysta, joka on halpojen korujen ihmemaa. Intia ja Thaimaa oli mulle maanpäällisiä taivaita, koska siellä myytiin koruja jotka on a) tosi mun makuuni b) hinnoilla 0,05-2€. Tulikin niitä "muutama" ostettua...

  Koruissa on vaan se ärsyttävyys, että niistäkin käyttää aina eniten jotain tiettyjä. Mulla on vähintään 30 erilaista kaulakorua, mutta käytän aina yhtä ja samaa Skotlannista ostamaani tylsää rinkulakorua. Hamstraan niitä pienen kylän tarpeisiin ja käytän vaan murto-osaa :'( Mulla on varmaan kymmeniä koruja, mitä en ole _koskaan_ käyttänyt.

  Hiuskoruja voisin kyllä opetella käyttämään, katselinkin niitä Ebaysta just pari päivää sitten. Suosittelen muuten tutustuun Ebayn koruvalikoimaan (ja kaikkeen muuhunkin valikoimaan!) ja Etsyyn. Mä ostan melkein kaiken netistä ja suuren osan juuri ulkomaisilta kauppiailta Sieltä saa halvalla ja valikoimaa on niin paljon että oksat pois. Tilaan siis ulkomailta useimmat vaatteet, kengät, korut, asusteet, kaiken kosmetiikan... ja se säästö on niin mieletön verrattuna Suomen hintoihin! Varsinkin kosmetiikan saralla. Käytätkö sä Ebayta? Puuh mikä romaani.. aihe on vaan niin niin tuttu :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olipa ihanan pitkä kommentti, mutta nyt vasta ehdin kunnolla vastailemaan! :)

   Mä olen tilannut tähän mennessä Ebaysta yhdet kengät, jotka olivat vähän pettymys. Muutenkin on nettishoppailusta hieman traumaattisia kokemuksia, kuten tästä tekstistä voi huomata... http://koyhatkauniitjakurvikkaat.blogspot.com/2011/10/vaikeasti-tavoiteltava-mekko.html :D Mutta nyt tuo forever21-nettikauppa on hieman palauttanut uskoani nettishoppailuun, sieltä tuli nimittäin juuri sellaiset tuotteet kuin pitikin, ja vieläpä todella nopealla toimitusajalla. Koruja ehkä voisikin uskaltaa tilata myös vaikka sieltä Ebaysta, niiden kohdallahan ei tartteisi pelätä, että tulee esim. väärän kokoinen tuote... Mutta tykkään kyllä yleensä ottaen enemmän shoppailusta normikaupoissa, koska siinä on se ihana hypistely- ja sovitteluvaihe. :)

   Voin kyllä kuvitella, että Intiasta ja Thaimaasta löytyy ihania koruja! Ulkomailla shoppailu on muutenkin ihanaa, ei ihan heti kävele Suomessa samanlaista ostosta vastaan. Odotan innolla loppukesän reissua Britteihin, ja etenkin kaikkia niitä ihania kosmetiikkatuotteita, joita ei Suomessa myydä! Kosmetiikka on kyllä toinen, jota voisi tilata enemmänkin netin kautta. Siinä säästää todellakin aika hyvin.

   Ja kyllä, näyttävät, isot, roikkuvat korvikset = parhautta. <3

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts