OOTD: Missguided Choker Dress

(English below)


Ajattelin vaihteeksi postata tänne ihan tavallisen arkiasun. Ihanaa, kun on taas niin paljon valoa, että asukuvien ottaminen on helppoa! Tämä asu oli ylläni torstaina.
Mekko / dress - Missguided, UK 20
Farkkutakki / denim jacket - H&M (old)
Laukku / bag - H&M
Kengät / shoes - Skopunkten, EUR 42
Korvikset / earrings - H&M
Tilasin tuon Missguidedin mekon aiemmin keväällä alesta. Se näyttäisi edelleen olevan myynnissä 15 € hintaan, jos joku on kiinnostunut. Minulla on vähän ristiitaisia fiiliksiä Missguidedista, koska tykkään vaatteista, mutta kuulin hiljattain, että heidän myymistään turkissomisteisista kengistä oli löydetty kissankarvaa, jota markkinoitiin keinoturkiksena. Kyseiset kengät on ilmeiseti sittemmin vedetty myynnistä ja asiaa selvitetään alihankkijoiden kanssa, mutta en kyllä silti tilaisi Missguidedilta mitään tuotetta, jossa on "tekoturkista". Tämän mekon olin tilannut ennen noita uutisia. Missguidedin vaatteita myyvät myös esim. Zalando ja ASOS, jos joku haluaa tilata niitä muualta kuin firman omilta sivuilta. 

Oli firmasta mitä mieltä tahansa, se ei ole mekon syy ja tykkään tästä kyllä. Mekon väri on tuollainen harmahtava violetti, jollaista en ihan ensimmäisenä yleensä valitsisi, mutta mielestäni se sopii minulle ihan hyvin. Olisin aluperin halunnut tämän mustana, mutta violetti versio oli alennuksessa, musta taas ei. Mekko on todella pehmeää ja joustavaa materiaalia. Kokemukseni mukaan Missguidedin mitoitus on aika reilu, joten UK 18 olisi varmaan mahtunut minulle ihan hyvin. Epäilin kuitenkin, että tuo on sellaista materiaalia, joka näyttää kaikki muhkurat, joten otin isomman koon. Olin oikeassa - tämä on kyllä sellainen mekko, jonka kanssa tykkään käyttää muotoilevia alusvaatteita.


Yhdistin mekkoon vanhan H&M:n farkkutakin, nyt kun alkaa olla vihdoin tarpeeksi lämmintä kevättakeille. Laukku on myös H&M:ltä, se on tämänhetkinen arkilaukkuni ja maksoi alessa hurjat 15 €. Lenkkarit ovat Skopunktenilta ja ne ovat aivan taivaallisen mukavat jalassa. Ihanaa, että nykyään on "sosiaalisesti hyväksyttävää" käyttää lenkkareita muutenkin, kuin urheillessa! Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan mukavuutta jalkineissa.

Ostin tuon mekon muuten pääasiassa tuon choker-yksityiskohdan takia. Se on mielestäni hauska trendi ja näppärä siinäkin mielessä, että mekko ei vaadi mitään erillistä kaulakorua. En yleensä tykkää pitää mitään korkeita kauluksia, koska ahdistun siitä, jos kaulani ympärillä on jotain kireän tuntuista. Tässä tuo choker on kuitenkin sen verran väljä ja pehmeä, että sitä ei juurikaan edes tunne.

Onko tuo choker-trendi - erillisenä koruna tai vaatteissa - teidän mieleenne?

Aurinkoista sunnuntaita!

In English: I thought I would do an outfit post from a completely ordinary day for a change. I wore this outfit on Thursday.

The dress is from Missguided and I bought it from their clearance earlier this spring. It's still available for 15 € if you're interested. I have mixed feelings about Missguided as a company because while I love the clothes, I was disappointed to hear that they had used cat fur in a pair of shoes that were marketed as faux fur. Apparently they are investigating their suppliers and the shoes in question are no longer sold, but I still would not buy any so-called faux fur items from them. However, I had purchased this dress before I heard the news and I decided it was not the dress' fault. You can also get Missguided from ASOS and Zalando, for example, if you don't want to purchase directly from them.

As for the dress, I really like it. It's a kind of greyish purple - not a color I would usually go for, but I think it suits me just fine. I originally wanted the black version but that was not on clearance. The dress is very soft and comfortable. I mostly got it because of the on trend choker detail. I don't like anything constricting around my neck, but this choker is very soft and not too tight at all. I can barely feel it. 

I went for a size UK 20 although in my experience, Missguided tends to run big, at least when it comes to stretchier items. UK 18 would have been fine but as this is one of those dresses that clings to all your lumps and bumps, I decided to go for the bigger size. 

I paired the dress with an old H&M denim jacket - it's finally warm enough - and some sneakers from Skopunkten. They are so, so comfortable. It's like walking on a cloud. I love the fact that these kinds of shoes are in fashion and it's become acceptable to wear them with dresses as well! The older I get, the more I look for comfort in the shoe department!

The bag is also from H&M. It's my everyday bag at the moment and it was a bargain at 15 €.


Do you like the choker trend? 

Have a lovely, sunny Sunday!

Comments

Popular Posts