Life in February

(English below)

Ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa kuulumispostauksen. Yhdistän samaan postaukseen myös Terhiltä saamani "Aikuisten ystäväkirja" -haasteen. En tällä(kään) kertaa haasta ketään tiettyä, vaan kaikki saavat halutessaan tarttua haasteeseen. 

Ensin kuitenkin niitä kuulumisia. 

Koko alkuvuosi on mennyt aivan älyttömän nopeasti. Tuntuu jotenkin hassusti samanaikaisesti siltä, että en ole ehtinyt tehdä tänä vuonna vielä mitään ja siltä, että on koko ajan ollut kauhea kiire. Työrintamalla on kai mennyt ihan hyvin, tutkimus on edennyt aikataulun mukaisesti. Aika yksinäistä puurtamista tämä talvi on ollut, onneksi keväällä pääsee taas vähän verkostoitumaan konferensseissa. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä, että siitä on jo kolme vuotta, kun aloin suunnitella tohtoriopintoihin hakemista. Parin vuoden päästä olen ehkä jo väitellyt, tai ainakin hyvin lähellä sitä. Jaiks!
Vapaa-ajalla on riittänyt tekemistä. Tosi moni tuttavapiirissäni täyttää tänä vuonna 30 ja synttärijuhlia tuntuu olevan harva se viikonloppu. Olen kirjoittanut tätä blogia melko ahkerasti ja myös kuvannut videoita YouTuben puolelle. Tuhannen tilaajan raja meni kanavallani rikki, mikä tuntuu aika uskomattomalta! Samoin Instagramissa seuraajia on vuodenvaihteen jälkeen ollut yli 2000. Välillä ihmetyttää, miten niin monet ihmiset jaksavat minun kuviani ja videoitani katsella. Olen tosi iloinen ja kiitollinen siitä, kuten myös tämän blogin lukijoista. Eihän näitä juttuja nyt jaksaisi tehdä, ellei kukaan olisi kiinnostunut. Olen ollut erityisen innostunut meikkaamisesta ja kosmetiikasta, välillä tekisi mieli kirjoittaa niistä aiheista enemmän blogiinkin. Jotenkin en vain osaa. Vaatteet ovat tuttuja ja turvallisia; meikkien kanssa tuntuu siltä, että pitäisi olla "hyvä" meikkaaja, ennen kuin on "oikeutettu" jakamaan kokemuksiaan. Ehkä pitäisi yksinkertaisesti ottaa itseään niskasta kiinni ja kirjoittaa muutama kauneuspostaus. Kaikki eivät ehkä pidä niistä tai ole samaa mieltä kanssani, mutta eiväthän kaikki minun vaatteistani ja tyylistänikään pidä. 

Helmikuussa pääsin taas kunnolla vauhtiin syksyllä aloittamani terveysprojektin kanssa. Kävin 1-2 kertaa viikossa salilla, ja innostuimme mieheni kanssa tekemään erilaisia smoothieita ja muita terveellisiä ruokia. Jopa Härkistä kokeiltiin, vaikka se ei ollut oikein kummankaan mieleen. Se suutuntuma on jotenkin niin outo. Kyllähän sitä toistekin voisi koittaa, mutta pääsääntöisesti syön kyllä mieluummin kalaa, kanaa tai vaikkapa falafelia, kuin tuollaista "feikkilihaa". 

Jotenkin tuntuu, että olen nyt löytänyt hyvän tasapainon terveellisemmän elämän tavoitteluun. Olen oppinut taas tykkäämään liikunnasta, mikä on tosi hyvä juttu. Nyt kun olen ollut kohta viikon sairaana huomaan, että harmittaa, kun ei ole päässyt salille. Ei sen takia, että olisi syyllinen olo, vaan sen takia, että oikeasti tykkään käydä siellä. Se on hyvä merkki. Syömisessä olen keskittynyt enemmän lisäämään hyviä juttuja - pähkinöitä, siemeniä, kasviksia ja kalaa - kuin syyllistämään itseäni siitä, että kävin kaverin kanssa kahvilla ja söin laskiaispullan. 
Jos tätä flunssaa ei oteta huomioon, voin tällä hetkellä erinomaisesti. En ole käynyt tänä vuonna vielä kertaakaan vaa'alla, enkä oikeastaan ole hirveän kiinnostunut siitä lukemasta. Vaatteet istuvat hyvin, energiaa alkaa olla enemmän ja mieliala on hyvä. Mitä muuta ihminen voisi pyytää?

Ylipäätään vuosi 2017 on lähtenyt käyntiin varsin mukavasti, ainakin viime vuoteen verrattuna. Huonoja päiviä on toki myös ollut, mutta niitä tulee aina.


No niin, eiköhän siinä tullut tärkeimmät kuulumiset! Sitten ystäväkirjaan. 

Nimeni on: Hanna Katriina

Jotkut tosin kutsuvat minua: Handu, Handuliini. Lähinnä äiti käyttää näitä lempinimiä. :D

Olen syntynyt vuonna 1988. Ensi vuonna 30, kääk!

Lapsuudenkotini langallinen puhelinnumero:  Muistan sen kyllä edelleen ulkoa. J

Pienenä olin varma, että minusta tulee isona: Taiteilija.

Mutta minusta tulikin: Tutkija. Luovuutta vaatii tämäkin ammatti.

Täydellinen puoliso: Oma puolisoni. <3

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen: Opettelisin tekemään erilaisia kampauksia ja laittaisin hiukset joka päivä. Ottaisin myös kunnolliset asukuvat päivittäin.

Harrastan nyt: Blogi ja YouTube ovat ne keskeisimmät harrastukset. Yritän käydä salilla ja/tai jumpassa vähintään kerran viikossa, lenkkeilen koiran kanssa ja katselen dokumentteja mieheni kanssa.

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifysta: Ysärihittejä.

Noloin tv-ohjelma, josta pidän: En pidä oikeastaan mitään katsomiani ohjelmia erityisen noloina. Aika vähän tulee katsottua TV:tä ylipäänsä. Nykyään tulee hirveästi reality-sarjoja, joista en ole ikinä oppinut tykkäämään. Myös uusintoja tulee todella paljon. Eniten katson televisiosta varmaan dokumentteja ja elokuvia, sarjoja tulee katsottua HBO Nordicilta.

Bravuurini keittiössä: Pizza.

Melkein hävettää kertoa, mutta itken aina, kun katson jotain liikuttavia elokuvia tai sarjoja. Saatan itkeä myös mainoksia katsoessani. Ei se oikeastaan kyllä minua hävetä, tämä kysymys nyt oli vain muotoiltu näin. :D

Lapsuuteni lempilelu: Barbiet ja Nöprö –niminen valkoinen kissapehmolelu. Ja ei, kyseessä ei ollut kirjoitusvirhe, sen nimi oli nimenomaan Nöprö.

Lempilelu nykyään: Kännykkä.

Salainen paheeni:  Olen hyvin avoin paheistani.

Eikun se ihan oikea salainen paheeni: No eihän se olisi salainen, jos kertoisin sen!

Viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut: Elämässä on kahdenlaisia asioita: niitä, joihin voit vaikuttaa, ja niitä, joihin et voi. Jälkimmäisistä ei kannata ahdistua. 


Sellaista tällä kertaa! Millainen helmikuu teillä oli? Ja tarttukaa toki haasteeseen, jos haluatte vastailla ystäväkirjaan!


In English: I thought I would do a little life update, since I haven't done one in a while. I'm also including a response to a challenge post, but that will be only in the Finnish version.

I feel like the past two months have gone by so quickly! I feel at the same time like I haven't done anything yet, and that I've still been really busy. Weird! But yeah, February was mostly positive. Certainly a lot more positive than most of last year was.

On the work front, things are going pretty well. I've managed to stay on schedule with the research. It's been a bit lonely though, so I'm looking forward to participating in conferences later this year. Outside work, life has been pretty busy. A lof of people in our circle of friends are turning 30 this year so there seems to be a party every other weekend. I've been blogging quite a lot, and also filming for YouTube. I just reached 1000 subscribers, which is amazing. I'm constantly puzzled by the amount of people that want to watch my videos and see my photos - I have over 2000 followers on Instagram now as well. I'm very grateful for that, as I am for the readers of this blog; all the time and energy I spend on these things seems worth it when people respond to it. I've been getting more into makeup and I feel like I want to include more beauty related things on the blog as well. Somehow I just never post about beauty, although I love it almost as much as fashion. I guess I feel like you need to be "good" at makeup before you have "the right" to blog about it, which is nonsense. Not everyone likes my fashion sense either, but that hasn't stopped me from blogging about clothes. 
I've also been getting back on track with trying to be more healthy this month. I think I've found a good balance: I've learned to enjoy exercise again, which is great. I've also focused on incorporating all the good stuff to my diet - I make a lot of yummy smoothies to get more fruit and veg, I eat a lot of nuts, seeds and fish to get the "good fats", and so on. I also occasionally eat cake and/or chocolate. That's fine as well. I haven't stepped on the scale once this year - I'm not really interested in that information. My clothes fit well, I feel energized and most importantly, my mental health feels OK. That's all I need. 

So, that's what has been going on lately! How about you, how was February for you?

Comments

  1. Näitä ystäväkirja juttuja on aina kiva lukea :) Mukavaa loppuviikkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on kyllä hauskoja. :) Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

      Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts