In the dressing room: Lindex

(English below)


Kävin pitkästä aikaa Lindexillä vähän sovittelemassa. Lähdin kaupasta ristiriitaisin fiiliksin, joita haluan nyt vähän purkaa tähän alkuun.

On hienoa, että Lindex on alkanut tehdä vaatteita laajemmassa kokoskaalassa. Sitähän me plussapallerot olemme aina halunneet: sama vaate kuin "laihojen" osastolla, mutta isommassa koossa. Itsekin olen aina ajatellut, että niin sen pitää olla. Ei mitään erillisiä plussamallistoja! Ja toisaalta olen edelleen sitä mieltä. Tähän toimintatapaan liittyy kuitenkin haasteita, joista suurin on varmasti se, että isommat ihmiset tuppaavat olemaan vähän eri mallia, kuin pienemmät ihmiset. Hyvä ystäväni on kokoa 34/36. Minä olen kokoa 46/48. Molemmat olemme upeita mimmejä, omalla tavallamme kauniita. Ja olisihan se hauskaa, että voisimme molemmat ostaa täysin samanlaisen mekon! Jee, samikset! Mutta kun meidän kroppiemme ainoa ero ei ole se koko. Minulla ei ole samoja mittasuhteita, kuin ystävälläni. Tietämättä mitään vaatesuunnittelusta tai ompelusta uskallan veikata, että sen mekon tekeminen ei olisi niin yksinkertaista, että tehdään se ihan samalla tavalla, mutta X kertaa isompana. 

On siis lähtökohtaisesti aika haasteellista tehdä samaa vaatetta isolla kokoskaalalla, ja yksi asia mihin se helposti johtaa, on kokojen epäjohdonmukaisuus. Tähän ilmiöön törmäsin Lindexillä. Joissakin sovittamissani vaatteissa se "normaali" kokoni oli niin suuri, että suorastaan hukuin kankaaseen. Joissakin taas jouduin ottamaan normaalia suuremman koon ja vaate oli siitä huolimatta tiukka. 

Lyhyesti sanottuna: sama malli laajassa kokoskaalassa on kaunis ajatus, mutta ainakin kokoskaalan ääripäiden kannattaa varautua siihen, että vaate ei välttämättä istu ihan täydellisesti. Ja eri materiaalit ja leikkaukset vaikuttavat todella paljon. Tämän sovittelukokemuksen perusteella en välttämättä uskaltaisi ostaa Lindexin vaatteita netistä. Voi toki olla, että olen yksin tämän asian kanssa ja kroppani ei vain istu Lindexin vaatteisiin. Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia aiheesta!

No niin, avautuminen ohi, mennään sitten niihin vaatteisiin.


Kokeilin ensimmäisenä tätä tosi nättiä, mustaa pitsimekkoa. Ihana! Tämän voisin harkita ostavani, jos se tulee jossain välissä alennukseen. Kangas oli täysin joustamatonta ja mekko oli kapoisen näköinen, joten otin suosiolla sovituskoppiin vain koon 50 (normaalisti olen ollut Lindexillä 48, tai kirjaimissa XL). Se oli kaikin puolin oikein sopiva koko tästä.

Kokeilin myös hopeista samettitoppia, joka olisi voinut olla hauska vaihtoehto uudenvuodenaatoksi. Se oli kuitenkin ehkä vähän vanhentava minun makuuni. Tämä oli muistaakseni koko XL ja se taisi olla kyseisestä topista suurin saatavilla oleva koko.
En tiedä, miksi ihmeessä kokeilin tätä hametta, sillä se ei ole ollenkaan minun tyyliäni. Huvikseni kai. En pitänyt siitä. Mielestäni tuollaisen hameen kuuluu olla kunnolla pöyhkeä, ei tämmöinen outo lörppä. Tai ehkä se oli sitä vain minun päälläni ja jollain muulla näyttäisi tosi hyvältä, mene ja tiedä! Hame oli kokoa XL ja siihen olisi mahtunut ainakin kaksi kertaa minun kokoiseni ihminen. Pelkäsin, että se valahtaa lattialle, jos lähden kävelemään.
Kimaltava cold shoulder -paita sen sijaan oli enemmän minun makuuni. Kokeilin tästä kokoa L, joka oli muuten hyvä, mutta leveiden hartioiden takia XL olisi ehkä ollut parempi.
Tämä punainen paita oli alessa, ja myös aika kiva! En tosin ole varma, oliko sitä tarkoitus pitää noin vai olisi se pitänyt vetää bardot-tyyliin pois olkapäiltä. Minulla se ei ainakaan pysynyt niin. Tästä sopiva koko oli 2XL.
Tämä samettimekko tuntui ideana kivalta, mutta väri on minulle aivan väärä. Kokeilin tätä koossa XL ja se oli aikamoinen teltta. Voisin ehkä harkita tätä L-koossa ja mustana, jos se olisi hyvässä tarjouksessa. En kuitenkaan jaksanut enää lähteä etsimään toista kokoa tai väriä tällä reissulla.


Voi, kuinka olisin halunnut tämän punaisen mekon toimivan! Olin nähnyt sen aiemmin Narseskan Instagramissa ja se näytti hänellä tosi kivalta. Minulle se ei sopinut. Normaali kokoni (48) ei mennyt kiinni ja koko 50 oli myös aika tiukka rinnan kohdalta, mutta ei nyt varsinaisesti liian pieni kuitenkaan. Jotenkin tuo yläosa ei vain istunut minulle, käsivarret olivat jotenkin oudot ja vyötärö jäi epämukavalle kohdalle. Toisaalta nyt kun katson näitä kuvia, ei se näytä yhtään hassummalta. Hmm. Tätä kannattaa kyllä käydä kokeilemassa, se oli nimittäin muistaakseni 50% alennuksessa!Tämä punainen mekko oli myös alennuksessa, ja ajattelin, että se voisi olla hyvä työmekko. Jotenkin sekin tuntui kuitenkin vähän liian "vanhalta". Muistaakseni kokeilin tästä kokoa XL. 

Sellaista asujen ja kokojen kirjoa! Mitään ei tällä kertaa tarttunut mukaan, mutta tuo musta pitsimekko jäi vähän mietityttämään. Sinänsä on kyllä kiva, että kokoskaalan laajuuden vuoksi voi olla varma, että löytää Lindexiltä ainakin jotain kivaa sovitettavaa. Ei vain kannata laskea yhden koon varaan, vaan ottaa suosiolla sovituskoppiin pari rinnakkaiskokoa materiaalista ja mallista riippuen. 

Oletteko te shoppailleet viime aikoina Lindexillä?


In English: A couple weeks ago I had some time to kill and decided to do a little try-on session at Lindex. Now, I may have mentioned before that Lindex decided to change things up a bit and they no longer have a separate plus-size line. Instead they're offering their main range in a wider variety of sizes.

Sounds good in theory, although they still don't offer every piece of clothing in every possible size. Also, I noticed one big issue when trying on their clothes: their sizing is now super inconsistent. It's obviously a challenging task making clothes in a wide variety of sizes, especially when it comes to the bigger sizes. Plus-size women simply have different proportions than our straight-size sisters. I did find some cute things to try on, but I wouldn't necessarily buy their clothes online because I would have no idea what size to get.

My favorite was the first thing I tried on: a super cute black lace dress. It looked very small so I sized up to a size 50 (UK 22), which was a good size on me. Next, I tried on a silver velvet top. It would have been a cute option for New Year's Eve, but it felt slightly "old" to me. I tried it on in a size XL.

I don't know why I even tried on the blue chiffon skirt with sequins - totally not my style! I didn't really like it since the skirt didn't have enough volume. I prefer a  full tulle skirt. Also, the sizing was WAY off. I'm wearing an XL and it would fit a person twice my size. 

I like the black cold-shoulder top, which I tried on in a size L. An XL would have probably fitted my wide shoulders better, though. I also liked the red long-sleeved blouse. Again, the sizing was inconsistent, since a 2XL fit me perfectly in that top.

The velvet shift dress was a nice idea, but the color was totally wrong for me. I might like it in black and in a smaller size. I tried on the XL and I was swimming in it. 

I really, really wanted to like the red lace dress! I had seen it on Narseska's Instagram and she rocked it. Alas, for me it jus wasn't meant to be. I sized up to a size 50 (UK 22) and it was still a bit tight across the bust. The sleeves also felt a bit weird, and the waist didn't hit me in the right spot. Too bad.

Finally, I tried another red dress in a size XL. It was a good fit but again, it felt somehow a bit too "old". Not that I'm all that young anymore, haha...

So, that was my experience at Lindex! I didn't buy anything this time but I might go back for the black lace dress. Have you shopped at Lindex? Do you think it's better to have a separate plus-size line, or did they make the right choice in making the main line in a wider variety of sizes? 

Comments

 1. Noi molemmat punaiset mekot on aivan upeita!!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se pitsinen oli kyllä tosi ihana, harmi kun ei istunut!

   Delete
 2. Mun on ollut tarkoitus käydä kanssa koittamassa, että miten nää sopii mun vartalolle mutta en oo vielä saanut aikaiseksi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Raportoi sitten kun käyt, olisi kiva kuulla mitä mieltä olet! :)

   Delete
 3. Ostan Lindexiltä lähinnä alusvaatteita ja sukkahousuja. Sovitin yhtä kivaa mekkoa joskus aiemmin, jossa oli kaunis leveä helma, mutta se oli normikoossani 38 aivan liian iso. Rinnasta ok, mutta vyötäröllä varmaan 10cm tyhjää tilaa. Varmaan johtui siitä, ettei jousta tai on mallinnettu koon 34 perusteella että ihmiset ovat suoria. Joustavat vaatteet istuvat yleensä ihan hyvin, mutta harvoin löydän mitään muuta kuin Hampton Republicin malliston vaatteita ja niitäkään en monesti osta. Viimeksi ostin marraskuussa iiiihanan pehmeän olopuvun, joka on tälläkin hetkellä päällä. Pehmeintä veluuria ikinä <3

  Tuo punainen pitsimekko istui ainakin kuvien perusteella siulle upeasti ja näyttää tosi kauniilta :) Veikkaan että miun päällä siinä kävisi samoin kuin sen toisen mekon kanssa, että vyötäröllä 10cm tyhjää ja rinnasta kiristää, vaikka oonkin enemmän päärynä kuin tiimalasi, mutta joku kumma niissä mekkojen istuvuudessa on silti vikana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielenkiintoista kuulla, että siellä kokoskaalan toisessa päässäkin on ongelmia istuvuuden kanssa. Mulla se istuvuus vähän jakautui siten, että väljemmän mallisissa vaatteissa se "oma" koko oli liian iso, mutta istuvammat taas olivat rinnan kohdalta tosi tiukkoja. Jos olisin ottanut vielä kokoa isomman olisi varmaan ollut sama ongelma kuin sulla, eli rinnasta hyvä mutta vyötäröltä liian löysä.

   Se punainen mekko oli kyllä tosi kaunis eikä näytä kuvissakaan hullummalta. Jotenkin se ei vaan tuntunut hyvältä. Voi kyllä tosin olla, että se tunne johtui osittain myös siitä, että rahat olivat aika vähissä silloin kun kävin sovittelemassa. :D

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts