Green, black, white and a touch of vintage

(English below)

Tänä syksynä on ollut tosi usein joko farkkufiilis tai mekkofiilis. Torstaina teki pitkästä aikaa mieli pukeutua hame ja pusero yhdistelmään.
Pusero/top - H&M (XL)
Hame/skirt - Lindex (XL)
Leggings - Dress Like Marie (One size)
Kengät/shoes - Vagabond, EUR 41
Rintaneula/brooch - vintage
Tästä asusta tuli jotenkin vähän sellainen Mad Menin Joan olo! (Joo, tiedän kyllä, että en valitettavasti näytä yhtään Christina Hendrickisiltä.) Mukavaa vaihtelua farkuille, ja täytyy sanoa, että oli kyllä heti parempi fiilis kun oli edes vähän laittautunut arkenakin. 

Hameen taisin ostaa joskus viime talvena alesta, puseron tilasin kesällä netistä ja se taisi myös olla alessa. Kovin montaa euroa en siitä maksanut. Jumaloin tuota vihreän sävyä, se on niin kaunis! Harmillista kylläkin pusero pyrkii vähän karkaamaan ylös eikä pysy poissa olkapäiltä, niin kuin sen kuuluisi. Tämä on minulla yleinen ongelma tällaisten yläosien kanssa, olkapääni ovat varmaan vähän kummalliset. Lisäksi ärsyttää, että puseron kaula-aukossa olevaa kuminauhaa ei ole ommeltu koko matkalta kiinni kankaaseen, joten se tuppaa kääntymään. Rintaneulan lisääminen kylläkin helpotti tätä ongelmaa. 
Olen saanut viuhkan muotoisen rintaneulan äidiltäni ja se on ihan vintage-koru. Äiti muisteli, että olisi saanut sen oman äitinsä sodanaikaiselta ystävältä. Isoäitinihän oli lotta. Koru on todella yksityiskohtainen ja kaunis; ihmettelen itsekin, miksi en ole käyttänyt sitä enemmän. Nuorempana rintaneulat tuntuivat jotenkin mummomaisilta, mutta tiettyihin asuihin ne kyllä tuovat oman, kivan säväyksensä.

Mukavaa viikonloppua!


In English: Lately, I have mostly been wearing either jeans or dresses, but on Thursday I felt like wearing a top and skirt combo. I really liked this outfit - it made me feel like Joan from Mad Men, although obviously I look nothing like the goddess that is Christina Hendricks!

I think I bought the skirt last winter, and the top is from the H&M summer sales. I adore the color, but the neckline doesn't really stay off the shoulders which is quite annoying. I often have this problem so it's possible that I just have weird shoulders!

The brooch is actually vintage, I got it from my mom. I asked her where she got it from and she said she thinks it was from her mother's wartime friend. (My grandmother was in Lotta Svärd, a Finnish voluntary auxiliary paramilitary organisation for women during the Second World War.)

It's a very beautiful and detailed piece of jewelry, I should wear it more often. When I was younger I suppose I thought brooches were for old ladies, but now I think they go really well with certain outfits. Or it could be that I AM an old lady now, haha!

I hope you have a great weekend!

Comments

 1. Ompas nätti rintakoru! Minä en oo koskaan oikein saanut rintakoruista mummoviboja, koska mulla ei oikein ole sellaisia sukulaismummoja tai muita jotka käyttäis niitä :D Oikeastaan rintakorut on tulleet tutuksi vasta tutustuttuani vintage/pin up-juttuihin. Mulla on toi sama paita, ja sama ongelma! Ehkä johtuu leveistä hartioista?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Sovitaan, että vika on siis paidassa, eikä meissä. ;)

   Delete
 2. Ihanan värinen paita! <3 Musta tuntuu,et mulla on kans tollanen paita harmaana ja se on kans vähän outo, kun eihän se ny pysy niinku pitäis.. :( Rintakorut on kyllä kivoja, vaikka niitä tosi harvoin tulee käytettyä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tuo on kyllä tosi kaunis väri! Ja joo, ilmeisesti en ole ainoa, joilla on noiden paitojen kanssa ongelmia... harmi sikäli, kun muuten olis niin kivan mallinen paita!

   Delete
 3. Aivan ihana rintakoru ♡ Ja tykkään tosi paljon tästä asusta, itse ei tule oikeen mekkoja/hameita käytettyä talvisin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Mulla on tällä hetkellä kaikki farkut liian isoja tai muuten vaan ärsyttävän huonosti istuvia, enkä jaksa ostaa uusia... niin tulee sitten kuljettua mekoissa suurin osa ajasta. Hame ja paita oli mukavaa vaihtelua. :)

   Delete
 4. Ihanan värinen vihreä pusero ja voi, kun tuo rintakoru on kaunis! <3

  ReplyDelete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts