F*ck apologies

(English below)

Minut "tosielämässä" tavanneet tietävät, että olen aika sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut. Nykyään melko itsevarmakin. Kärsin kuitenkin "kiltin tytön" syndroomasta. Inhoan konflikteja, en haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä ja asetan helposti muiden tarpeet ja tunteet omieni edelle. Ja valitettavasti aina löytyy niitä, jotka ottavat tällaisella luonteella varustetun ihmisen kynnysmatokseen ja sylkykupikseen. Menneisyydestäni löytyy useampikin ystävyyssuhde, joissa en tosiaankaan ole ollut tasa-arvoisessa asemassa, ja myös työelämässä jää helposti jalkoihin, jos ei pidä puoliansa. 

Yksi tapa, joka minua itseäni on alkanut suunnattomasti ärsyttää, on se, että pyydän liian helposti anteeksi. Vaikka tiedän, että en ole tehnyt mitään väärin, pahoittelen omaa käytöstäni, että en vain loukkaisi muita. Ja jos olen jonkun kanssa eri mieltä jostain asiasta, olen yleensä mieluummin hiljaa kuin alan väittelemään. Joissakin tilanteissa on toki parempikin antaa asian olla ja tehdä kompromissi, mutta kyllä välillä pitää myös ajatella omaa etuaan ja pysyä lujana. 

Siksi olenkin ottanut tämän syksyn tavoitteeksi sen, että pyydän anteeksi vain silloin, kun siihen on oikeasti aihetta. Ja koska olen tällainen muotihullu, pukeutuminen on hyvä tapa aloittaa tämä asennemuutos. En aio pyydellä anteeksi olemassaoloani, koska satun olemaan lihava. 
Crop top - Forever21, 1X
Hame / skirt - Forever21, 2X
Kengät / shoes - Ecco, EUR 41
Kaulakoru / necklace - Ginatricot

Ostin tämän kaksiosaisen asun Dublinista, ja se on kaikkea sitä, mitä minun kokoiseni naisen ei "pitäisi" käyttää. Allit näkyvät, mahamakkarat näkyvät ja - luoja paratkoon! - myös pieni kaistale ihoa näkyy. Asu on vartalonmyötäinen ja huomiota herättävä; kaiken kaikkiaan anteeksipyytämätön. Tällaista rohkeaa pluskoon muotia minä haluan! Ikävä kyllä Suomessa yksikään kauppa ei myy ainakaan vielä mitään vastaava, mutta onneksi on nettishoppailu.

Käytin tätä asua ihan ihmisten ilmoilla, ja varmasti jotkut kaupan kassajonossa ajattelivat, että hyi olkoon. Ihan sama. Osa ajatteli varmaan, että mahtava mimmi. 

Fakta on, että minä olen mitä olen. Lihava, pitkä, äänekäs, näkyvä. En osaa kävellä käsilläni, luistella tai laittaa tukkaani, mutta osaan kuunnella, olla luova ja olla hyvä ystävä. Tulee aina olemaan ihmisiä, joita minä ärsytän, tai joiden mielestä minun pitäisi olla jotain muuta. Mutta tulee aina olemaan myös sellaisia ihmisiä, joiden mielestä olen hyvä juuri tällaisenä, kuten aviomieheni, perheeni, ne todelliset ystävät ja varmaan myös moni tämän blogin lukija. 

Jos ulkomuotoni ällöttää, sitä ei ole pakko katsoa. Ja jos luonteeni ei miellytä, kanssani ei ole pakko olla tekemisissä. 

Mutta kumpaakaan en enää pyytele anteeksi.

Aurinkoisia syyspäiviä ja positiivista energiaa kaikille!
In English: If you have met me in real life, you'll know that I'm pretty confident and out-going. However, I also suffer from "nice girl syndrome". I hate conflicts, I don't want to hurt anyone's feelings and I often put other people's needs before my own. And, unfortunately, there are always those that will use people like me as their doormat. I've had many "friendships" in the past where I haven't been an equal, and it can also be difficult to advance your career if you never stick up for yourself. 

One thing I do that really annoys me is apologising when I haven't done anything wrong. I do it just to please others and to avoid conflicts. If I disagree with someone, I often just stay silent instead of voicing my opinion because I don't like fighting and I don't want to make anyone feel bad. 

Well, this fall things are going to be different. I've decided that from now on, I will only apologise when there's something to apologise for. Sure, sometimes it's better to just stay quiet and there are fights I'll never win, but for the most part, I need to start looking out for number one. 

And, being the fashion addict I am, I'm starting with clothing. I'm not going to hide away and apologise for my existence just because I'm fat. 

This two piece outfit from Forever21 is the perfect way of saying "eff you" to the haters. It's everything that I, as a fat woman, shouldn't wear: it clings to my body, it shows off the VBO, it exposes my fat arms, and it even  *gasp* shows a little bit of bare midriff! How dare I wear it even though I don't have washboard abs! This outfit, for me, is unapologetic, and I love it. 

I wore this outfit out and about and I know some people probably thought I looked gross. Then again, some people probably thought I looked awesome. The point is that I'm done trying to be something I'm not just to please other people. This is me. I'm fat, tall, loud, noticeable. I can't do a handstand or style my hair, but I'm a good listener, a good friend, and quite creative. 

Some people will always find me annoying and try to tell me I should be something else. But other people, like my husband, my family, my true friends and also probably many readers of this blog, like me just the way I am. And that's what I'm going to focus on.

If someone doesn't like the way I look, then don't look at me. If someone doesn't like my personality, don't hang out with me. 

But I'm not going to apologise for being me. 

I hope you're all having a lovely, sunny week so far!

Comments

 1. Hieno kirjoitus ja hyvä uusi asenne!:) Miullakin on tuo kiltin tytön syndrooma ja miulla se in vielä yhdistettynä aika suuriinkin puutteisiin itsevarmuudessa. Pitäisi itsekin tehdä jonkinlainen asennemuutos ja opetella olemaa välittämättä liikaa siitä mitä muut ajattelee.

  Ja by the way. Tuo on todella kiva asu :) Värikäs ja sopii sinulle hyvin. Itselläni ei itsevarmuus riittäisi pukeutumaan mihinkään tuollaiseen (Toisaalta eipä taida oikein istua henkilökohtaiseen tyyliini nuo crop topit). Peukut itsevarmuudellesi!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, olipa ihana kommentti! <3 Tsemppiä asennemuutokseen sinnekin, kyllä se itsevarmuuskin siinä vähitellen varmasti karttuu. :)

   Delete
  2. Aivan kun olisin lukenut luonnehdintaa itsestäni :) Olet upea ja rohkea. Saan joka ikinen kerta blogistasi pienen sysäyksen rohkeutta itselleni.
   Kiitos ihanasta blogista
   Terkuin vieläkin kaapuihin pukeutuva samankokoinen

   Delete
  3. Kiitos, Taija! <3 Aivan ihana kuulla. Tuli valehtelematta tippa linssiin kun luin kommenttisi. Juuri sen takia tätä blogia kirjoitan, että voisin inspiroida muita, jotka kamppailevat samojen asioiden kanssa kuin minä aikoinaan (ja joskus vieläkin).

   Delete
 2. Mahtava kirjoitus ja osaan samaistua tähän täysin!
  Pitäisi itsekin ottaa niskasta kiinni tietyissä tilanteissa eikä aina pyydellä anteeksi. Toki joskus blogissa "pahoittelen" vaikka en oikeasti ole pahoillani. Sarkasmia siis. :) Mut kyl kaikkien pitäisi saada olla ihan oma itsensä ja viis mitä muut aattelee. Tai aatelkoot mitä haluaa, mut pitäkööt omana tietonaan koska ei kiinnosta kuunnella toisin. :D


  Ps. Asu ON mahtava!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!<3

   Tosi monilla ja varsinkin meillä naisilla tuntuu olevan taipumusta tähän liikaan pahoitteluun ja syyn ottamiseen omille niskoille. Toki ei pidä mennä siihen toiseenkaan ääripäähän, että ei kykene koskaan myöntämään olevansa väärässä,heh. Niitäkin ihmisiä on tullut tavattua. :D

   Delete
 3. HYvä asenne, liian monet pluskoon tytöt ajattelevat liikaa mitä muut ajattelevat, vaikka tosiasiassa varmaan aika harva ihminen ajattelee mitään. Tietynlainen välinpitämättömyys auttaa huomattavasti selviämään tilanteista, jotka saattaisi olla itselle epämukavia jostain syystä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, juurikin sellainen terve määrä välinpitämättömyyttä on mun tän syksyn tavoite. :) Niistä muiden mielipiteistä kun on ihan turha murehtia, sillä yleensä kun ihminen on päättänyt olla jotain mieltä, siihen on toisen melko mahdotonta vaikuttaa. Ja itse pyrin murehtimaan vain niistä asioista, joille on mahdollisesti jotain tehtävissä.

   Delete
 4. Tärkeintä on, että on sinut itsensä kanssa, silloin voi kaikkein parhaiten :)

  ReplyDelete
 5. This is a lovely set Hanna and I love the attitude too! You look amazing, so f*ck the haters. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Leah! This past summer/fall hasn't been easy for me but I'm trying to stick to this attitude. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts