Life right now & plans for autumn

(English below)

Ajattelin kirjoittaa vaihteeksi tällaisen vähän "epämääräisen", kokoavan postauksen tämänhetkisistä mietteistäni. Kuvituksena viime viikkojen Instagram-otoksia.

Outfit August ei ole lähtenyt käyntiin ihan niin hyvin kuin suunnittelin - kaksi asupostausta ja kuun puoliväli häämöttää - mutta siihen on syynsä. Olen nimittäin ollut sairaana. Ensin minulla oli poskiontelotulehdus, mikä ei heinäaikaan allergikolla ole mitenkään poikkeuksellista. Vähän sen jälkeen selkääni ilmestyi rivi punaisia näppylöitä, jotka olivat niin kipeitä, että heräsin yöllä siihen polttavaan tuskaan. Muutenkin olo oli väsynyt ja vaisu. Vajaan viikon kärvistelyn jälkeen menin lääkäriin, ja diagnoosi oli nopea: vyöruusu. 

Niille, jotka eivät tiedä mikä vyöruusu on, kyseessä on siis vesirokkoviruksen aiheuttama infektio, joka iskee yleensä yhden yksittäisen hermon alueelle (sen takia siitä muodostuu "vyö" kyseisen hermon kohdalle). Lapsena sairastetun vesirokon jälkeen virus jää "uinumaan" johonkin hermoon, ja saattaa sitten sieltä purkautua infektiona myöhemmällä iällä. Onneksi menin lääkäriin ja sain antibiootit, hoitamattomana tuosta olisi voinut jäädä ikävä, pitkäaikainen hermosärky. 

Koska en ole (tietääkseni) ollut tekemisissä vesirokkoa sairastavien ihmisten kanssa, lääkäri nimesi sairauden todennäköiseksi aiheuttajaksi stressin. Ja sitä on kyllä ollut. 

Tämä on suoraan sanottuna ollut aika rankka kesä. Mitään erityisen ikävää ei ole tapahtunut, mutta kaikenlaista myllerrystä on ollut. Muutimme toukokuun lopulla omakotitaloon ja vaikka rakastan uutta kotiamme, kauempana keskustasta ja kavereista asuminen on vaatinut totuttelua. Lisäksi olemme tehneet remonttia ja taistelleet pienimuotoista muurahaisongelmaa vastaan, joten tekemistä kodin suhteen on riittänyt. Siihen päälle vielä työt ja työstressi, hankalat allergiaoireet ja se, että välini pariin ennen läheiseen ystävään ovat etääntyneet, ja soppa oli valmis. Mieli alkoi käydä ylikierroksilla, ja kroppa reagoi sairastumalla. 

Tämä kuulostaa nyt kauhealta valituspostaukselta, mutta sitä sen ei ole tarkoitus olla. Elämä on tällä hetkellä oikein hyvällä mallilla. Kova työni väikkärin suhteen alkaa kantaa hedelmää, joten työn puolesta menee ihan mukavasti, kunhan vain malttaisin pitää sen stressin kurissa. Perjantaina aloitin loman, ja vietimme ensimmäisen lomaviikonlopun miehini kanssa mökillä Turun saaristossa. Se oli hyvä irtiotto arjesta, ja muutakin kivaa reissua ja ohjelmaa on luvassa tähän elokuun loppuun. Selkäkin alkaa parantua, vaikka arvet jäävät varmaan pitkäksi aikaa. 


Olen ollut erityisen iloinen myös siitä, että sekä blogini että YouTube-kanavani ovat menestyneet hyvin. Tuntuu mukavalta, että ihmiset oikeasti tykkäävät lukea ja kuunnella juttujani. Olen myös saanut tehdä pari kivaa blogiyhteistyötä, mistä olen erittäin kiitollinen. Vaikka kirjoitan edelleen blogia pääasiallisesti omaksi ilokseni, onhan se melkein viiden vuoden kirjoittelun jälkeen palkitsevaa tulla huomatuksi. :) 

Vaikka kesän loppuminen tuntuu aina haikealta, olen positiivisella mielellä alkavasta syksystä. Sairastumiseni oli hyvä herätys stressinhallinnan suhteen, ja aionkin tänä syksynä pyrkiä mahdollisimman tasapainoiseen ja terveeseen suhtautumiseen niin työhön kuin harrastuksiinkin. Nyt kun lomailen, keskityn rentoutumaan ja tekemään sellaisia asioita, joista saan iloa. Syksyllä aion jatkaa samalla linjalla siten, että pidän työt työajalla (mikä ei itsenäistä tutkimustyötä tekevälle ole aina helppoa) ja vaalin myös vapaa-aikaa. Lenkkeily, pianon soittaminen ja lukeminen tuntuvat kaikki helpottavan stressiä, joten yritän varata aikataulusta niille riittävästi aikaa. 

Blogin suhteen jatkan samalla periaatteella, kuin aina, eli kirjoitan a) silloin kun minulla on jotain kirjoitettavaa ja b) silloin kun jaksan. Olen tosi innoissani tulevan syksyn muodista ja suunnittelen jo, millaisia kokonaisuuksia saan yhdisteltyä vanhoista ja uusista vaatteista. Ja odotan tietysti innolla, että pääsen jakamaan ne täällä blogissa teidän kanssanne. :)

Sellaista tajunnanvirtaa tällä kertaa. Pitäkää toisistanne ja itsestänne huolta, älkääkä murehtiko liikaa! <3


In English: I just wanted to write a few words about what has been going on in my life lately. I threw in a couple of my latest Instagram photos so that it wouldn't get too boring. ;)
I haven't been posting as much for Outfit August as I had planned, because I've been ill. First I had a sinus infection, which was nothing out of the ordinary since I have allergies and it's been allergy season. However, a week or so after that I noticed a row of red spots on my back. They got very painful very soon and I also felt tired and a bit poorly all the time. I went to the doctor and it turned out to be shingles. I got antibiotics and they have helped, but the scarring on my back won't go away for a long time. 

It's not a very common disease for a person my age, and the doctor said that the most likely cause for it in my case was stress. And I've been under a lot of stress lately. 

As most of you know, we moved into our very own house in May. Although I love our new home, living so far from the city and not seeing my friends so often has taken some getting used to. Also, we've done some renovating and also had a small problem with ants (thankfully that seems to be over now). So home life has been fairly busy. In addition to that, I've been a busy bee at work and it's also been quite stressful. And finally, to top it all of, I've had terrible allergies this summer, and I've kind of lost touch with a couple of friends which has made me feel sad. No wonder my body decided it was time to slow down and I got ill. 
Anyway,  the point of this post is not to complain, although so far it may seem so! Things are looking up at the moment. I started my summer holiday on Friday and my husband and I rented a cottage in the Finnish archipelago for a couple of days. It was nice and very relaxing, and I have other good things, including another trip, planned for the rest of August. Things are also looking good when it comes to my PhD, so all my hard work and stressing like hell is paying off! 

Although the end of summer always makes me feel a bit sad, I'm looking forward to autumn. The whole "getting ill because of stress" thing has made me realise I need to take things easier, keep reasonable work hours and also leave time for relaxing hobbies such as walking, reading and playing the piano. I'm also very happy how things are going with this blog and my YouTube channel (I have almost 400 subscribers now!), and very thankful to have been able to do a couple of nice collaborations. 

I'm totally excited for autumn fashion and have already quite a few cool outfit ideas that I can't wait to share with you. :) 

So, that's basically what's been going on recently and what I have planned for autumn. I hope you're all well and taking good care of yourselves. <3

Comments

 1. oh, minäkin olen sairastanut vyöruusun! Tosin teini-iässä toistakymmentä vuotta sitten ja rintakehän alueella, siitä huolimatta muistan edelleen selvästi tuon polttavan kivuntunteen.

  Pikaista paranemista ja kiitos kivasta blogista <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä kipua ei kyllä hevillä unohda! Onneksi alkaa tosiaan jo helpottaa. :)

   Kiitos ihanasta kommentista! <3

   Delete
 2. Ihana tuo harmaa mekko! Minullakin on ollut vähän stressaava loppukesä, vaikkei mitään kummallista ole tapahtunut. Muutoksia on ollut, muttei mitään pahoja. Silti jotenkin tuntuu vähän raskaalta ja tekisi vaan mieli lähteä lomalle :D Pikaista paranemista ja kaikkea hyvää syksyyn :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä kiva mekko, siitä tulee oma postaus myöhemmin. :)

   Tsemppiä sinnekin, toivottavasti stressi helpottaa ja tulee mukava syksy!

   Delete
 3. Hyvä, että selkä alkaa jo parantua! Mahtavaa lomaa, muista kuunnella kroppaa ja tehdä mukavia juttuja <3 Ja ihana tuo valkoinen toppi ja raidallinen hame!

  ReplyDelete
 4. I hope you feel much better soon. Don't worry about not posting for Outfit August - I haven't been doing much either! ;) Congrats on the YT numbers! xx
  x LoveLeah x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Leah! I won't, I know it was a "no pressure" thing. :) I'm just annoyed because I was planning to post more but haven't been able because I've been ill! But these things happen. :) And there's still some August left. ;) xx

   Delete
 5. Hei Hanna,
  olen lueskellut blogiasi keväästä lähtien ja nyt sain aikaiseksi kommentoida ekaa kertaa :). Ikävä kuulla että kesässä on ollut haasteita, usein tuntuu että muutokset ja ikävät sattumukset aina kasaantuu ja siihen helposti sitten reagoi myös kroppa. Onneksi olet jo voiton puolella ja kivoja juttuja tiedossa :). Olen tykännyt blogisi aitoudesta ja hyvästä mielestä mitä täältä säteilee. Samaa kokoluokkaa olevana on myös aina kiva nähdä että ihminen pukeutuu kuten haluaa muiden mielipiteestä välittämättä :). Tuntuu usein surulliselta kuulla miten kauniit naiset eivät uskalla näyttää niitä "kamalia polviaan" tai "roikkuvia käsivarsia".. Kaikillahan meillä on omat arat paikkamme mutta kauneushan ei olekaan sama asia kuin täydellisyys :). Ihanaa loppukesää sinulle, nauti reissuista ja kiitos rohkeasta blogista <3- Helen-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Helen!

   Molemmat kommenttisi tulivat kyllä perille, minulla on tuo kommenttien valvonta käytössä joten ne eivät näy täällä sivulla ennen kuin julkaisen ne. Voi olla tosiaan vähän pihalla jos ennen ei ole kommentoinut, ei hätää. :)

   Kiitos ihanasta palautteestasi, sitä oli ilo lukea! <3

   Delete
 6. Ekaa kertaa kommentoin tuon kirjautumisen kautta ( ja muutenkin tähän blogiin) joten olen vähän pihalla :D Kirjoitin jo pitkän kommentin mutta lyhennettynä : tsemppiä loppukesään- kyllä se varmasti jo helpottaa ja kiitoksia ihanan aidosta blogista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jahas, nämä tulikin nyt tuplana - pahoittelut siitä mutta ainakin tuli pointti selväksi ;)

   Delete
 7. Hyvä että alkaa jo helpottaa :) Itsellä on onneksi ollut nyt valtaosin stressitöntä, tekemistä kaipaisin enemmän, mutta syksyllä tulee monesti energiaspurtti niin katsoo mitä sitä keksisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan energistä ja iloista syksyä molemmille. :)

   Delete
 8. Terkkuja! Ja tosi kiva tuo harmaa olkapäät paljastava mekko.

  ReplyDelete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts