Lately on YouTube...

(English below)

Viime aikona videoiden tekeminen on motivoinut enemmän, kuin perinteisten blogipostausten. Älkää nyt säikähtäkö - en ole missään nimessä lopettamassa blogia ja tiedän, että minulla on monia lukijoita, jotka tykkäävät blogipostauksistani mutta eivät niinkään välitä videoista. Mutta kyllä siinä YouTube -hommassa on sitä jotain.

Yksi syy, miksi tykkään tehdä videoita, on ehdottomasti se, että se on todella mukavaa puuhaa. Kun editoinnin alkaa hallita, se on oikeasti tosi kivaa. Videoiden tekeminen on myös lisännyt itsevarmuuttani huomattavan paljon. Liikkuvasta kuvasta näkee itsensä ja oman kroppansa ihan eri tavalla, ja pelkästään se, että uskaltaa laittaa videon nettiin kaikkien nähtäville, on jonkinlainen "rush". Esimerkiksi nuorempana kammosin kuulla omaa nauhoitettua ääntäni, mutta nyt se ei häiritse enää ollenkaan. YouTuben aloittamisen jälkeen olen oppinut sietämään "noloja" piirteitäni - hampaat paljastavaa hymyäni, pieniä naurahduksiani, sitä miten elehdin puhuessani - ja jopa pitämään niitä ihan söpöinä.Toinen syy, miksi olen tällä hetkellä erityisen innostunut YouTubesta on se, että saan siellä niin paljon feedbackia. Ihmisillä on ehkä matalampi kynnys kommentoida YT:ssä kuin blogeissa, ihan vain senkin takia, että se on näppärämpää mobiililaitteella. Toki tavoitan YouTuben kautta myös laajemman, kansainvälisen yleisön.

En ole koskaan kirjoittanut blogia saadakseni tuhansia seuraajia tai kommentteja, mutta pakko myöntää, että ne tykkäykset, katselukerrat ja kommentit lämmittävät mieltä. Ihan samalla tavalla kuin blogikommentitkin, silloin kun niitä tulee. On ihanaa, kun joku sanoo, että olen auttanut häntä olemaan itsevarmempi tai vaikuttanut muuten hänen ajetteluunsa positiivisesti.
Tämän postauksen pointti ei ole mitenkään lytätä perinteistä bloggaamista. Päinvastoin. Tämä blogi on minulle kaikki kaikessa, ja sen kirjoittaminen on antanut minulle rohkeuden lähteä mukaan uusiin juttuihin, kuten esimerkiksi Instagramiin ja YouTubeen. Blogi on minulle edelleen se "ykkönen", eikä esim. päivitystahti tule vähentymään. YouTube on kuitenkin nyt yksi osa blogin ympärille kehittämääni sosiaalisen median maisemaa, ja sen vuoksi jaan videoita myös (ainakin muistaessani) täällä blogissa. Pakko niitä ei ole katsoa, ja kuten sanoin, ne eivät korvaa muuta blogiini tuotettavaa sisältöä, vaan korkeintaan rikastavat sitä. Esim. asupostauksen yhteyteen saatan laittaa (ja olen laittanutkin) linkin videoon, jolta näkee miltä asu näyttää liikkeessä ja joka kulmasta.
Tässä linkit viimeisimpiin videoihini niille, joita sattuu kiinnostamaan. Yksi videoista on lookbook, jossa esittelen tämän hetken ihanimpia mekkojani, kaksi muuta ovat ostosesittelyjä. Jos haluat pysyä ajan tasalla videoista ja katselet muutenkin juttuja YouTubessa, sivupalkista löytyy tuo YouTube-kuvake, jonka kautta voi liittyä suoraan kanavani seuraajaksi.

Mukavaa viikkoa!In English: Lately, I've been more into making YouTube videos than writing traditional blog posts. Don't worry, I'm not going to quit blogging, as I know many people like to read my blog posts but they're not that interested in videos. But I wanted to say a few words about YouTube and why I like filming these videos so much.

First of all, it's fun. Once you get the hang of it, editing is quite enjoyable. To be honest, YouTube (just like this blog) has been a massively empowering experience for me. I feel so much more confident than I did just a few months ago. Having the courage to put a video of yourself online for all the world to see is a rush, and seeing the way my body looks when I move and talk has also been eye-opening for me. I used to think that I only looked pretty when I posed in a carefully considered manner, with my mouth closed and my body positioned so that you could only see my "best" side. Also, I used to hate listening to my recorded voice, ugh! However, after starting on YouTube, I've began to realize that the things that I considered silly and unflattering - like my smile, my little laughs and gestures - are actually kind of cute. They are part of who I am. 

The second main reason why I enjoy YouTube is the feedback. Now, I've never blogged to get thousands of followers and comments. I've blogged because it makes me happy. But I can't deny that likes, views and comments make me feel good. Just like blog comments do. There's nothing better than when a fellow plus-size woman comments telling me that I have inspired her and made her feel more confident. Hearing that makes me so, so happy, whether it happens on YouTube, here on the blog, on Instagram or in real life. 

The point of this post is not to bash traditional blogging. On the contrary. This blog is everything to me; it has given me so much, including the confidence to get into Instagram and YouTube. This is where it all began, and it's still my number one creative outlet. As I said, I'm not going to quit, and I'm not going to post any less than I did before. However, YouTube is now one part of the social media "world" I've built around this blog and, like it or not, it will reflect on the blog as well from time to time. For instance, when I do an outfit post, I might link to a video where you can how the outfit looks like when I move around in it. Of course, you don't have to watch it if you're not interested, and you can still just read the blog posts and ignore all YouTube stuff.

Anyway, for those of you who ARE interested, here are my latest videos. One is a lookbook showcasing my favorite dresses of the moment, and the other two are clothing hauls. If you want to make sure you don't miss any of my upcoming videos, you might want to hit the subscribe button (on the right, among my other social media links). 

Have a great week guys!

Comments

Popular Posts