New Maxi Dresses (Spring 2016)

(English below)

Nyt kevään vihdoin saavuttua tänne Suomeenkin ja kesän lähestyessä kovaa vauhtia, maximekot alkavat taas olla ajankohtaisia. Tässä pari uutuutta meikäläisen vaatekaapista.Mekko / dress - Forever21+, 2X
Kaulakoru / necklace - H&M
Korvakorut / earrings - Lahja / gift
Forever21:n turkoosi mekko on aivan ihana; todella imarteleva päällä ja ennen kaikkea tarpeeksi pitkä 179-senttiselle varrelle! Mekko on minulla melko väljä, olisin ehkä voinut ottaa tästä sen 1X -koon. Liian iso se ei kuitenkaan onneksi ole. Tästä on muuten nyt saatavilla ihan kiva valikoima eri värejä - vähän houkuttaisi tilata myös tuo tummansininen...
Mekko / dress - Missguided Plus (ASOS), UK 20
Kaulakoru / necklace - Lindex


(valkoinen läikkä on pölyä kameran linssissä / the white bit is dust on the camera lens)


Vähän rokimpaa maximekkotyyliä edustaa tämä Missguidedin mekko, jonka itseasiassa tilasin Asoksen alesta jo talvella (se on edelleen alessa, jos kiinnostaa). Tai no, voiko tuota nyt maxiksi sanoa, kun helma on toiselta sivulta lyhyt. :) Tämä on todella mukava päällä, mutta myötäilee kyllä kurveja eli jos makkaroiden näkyminen ahdistaa ei kannata ostaa tätä. Itse olisin voinut ottaa tästäkin yhtä numeroa pienemmän koon, koska tämä on yläosasta vähän turhan iso ja kangas jää sen takia kainaloista ärsyttävästi lörpättämään. Nykyään tulee usein ostettua vähän liian iso koko; jotenkin en voi uskoa mahtuvani kokoon 46 / UK 18, koska moni omasta mielestäni minua paljon hoikempi bloggaaja/vloggaaja käyttää sitä kokoa. Siinä sen taas huomaa, miten kieroutuneesti sitä katsoo itseään verrattuna muihin.


Kumpi tyyli teihin vetoaa paremmin: röyhelöt vai kokomusta?

Mukavaa helatorstaita!

P.s. Olen ehkä puhunut tästä myös aiemmin, mutta melkein joka kesä tulee jokunen kysymys aiheesta, joten mainitsen sen nyt tässä yhteydessä. Käytän mekkojen alla kesällä sellaisia pieniä shortseja (tai oikeastaan enemmänkin lahkeellisia alushousuja) estääkseni meille isommille naisille valitettavan tutun "chub rub" ilmiön eli sen, että reidet hinkkaavat kävellessä yhteen ja iho kipeytyy. Näitä mummopöksyiksi kutsumiani kapistuksia ei juurikaan tunne tai huomaa mekkojen alta, ja usein ne myös muotoilevat vähän mahaa ja reisiä. Esim. Evansilla on aika hyvä valikoima, mutta itse olen löytänyt näitä ihan Tokmannin alusvaateosastolta. :)

In English: Spring has FINALLY arrived in Finland as well - at the moment it's 18 degrees Celsius outside and sunny! And with spring and summer come maxi dresses. Here are a couple of fairly new ones from my wardrobe.

The Forever21 dress is in the color "jade", but they also have it in a lot of other amazing colors. I'm tempted to buy the navy one as well! I really like this one, it fits my body well and it's long enough for a tall girl like myself. I could have probably sized down to a 1X because it's pretty generous in sizing, but I don't mind that in a flowy dress like this.

If you're after a more rock chick, edgier look then you might like the black asymmetric maxi from Missguided. I bought it already in the winter from the ASOS sale, and it looks like it's still discounted. This one is very comfortable, but also very curve-hugging, so if you don't want your lumps and bumps showing better skip this one, or wear it with shapewear. It's a bit loose on the top for me which is annoying because it means you can see my bra through the arm holes. I probably should have sized down in this as well. For some reason, it's very hard for me to believe that I could fit into a size UK 18 even though I own many items in that size. So I often get one size bigger. Just goes to show how effed up the way I see myself still is sometimes; I see women who wear the same size as me and think "she's a lot smaller than me, I could never fit into that". Weird how differently you see yourself and others. 

Anyway, those are a couple of my favorite maxi dresses at the moment! Which look do you like the most?

P.s. For the dreaded chub rub, I wear anti-chafing shorts under dresses. You can get those from a lot of different stores these days. 

Comments

 1. Tuo sininen mekko on ihana ja sopii sulle tosi hyvin! Mukavaa iltaa <3

  ReplyDelete
 2. Toi sininen mekko on ihana! <3 Mulla on kaikki maksimekot vielä kaapissa odottamassa lyhennystä, kun en tiedä miks on nykyään niin vaikea löytää sopivan mittasia maksimekkkoja. Aiemmin ei ollut mitään ongelmaa, mutta esim. H&M:n viime kesän maksimekot oli mulle about 15 cm liian pitkiä :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa outoa, ethän sä kuitenkaan mitenkään lyhyt ole! Vaatevalmistajat varmaan ovat vähän pulassa maksimekkojen kanssa, kun ihmiset ovat niin eri pituisia, että toisille on aina liian lyhyt ja toisille aina liian pitkä. Toivottavasti löytyy tänä vuonna sopivia ja onneksi liian pitkiä pystyy tosiaan lyhentämään - liian lyhyelle mekolle kun ei taas oikein voi tehdä mitään. :)

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts