ASOS main range

(English below)

Vaikka olen kirjoittanut blogissani paljonkin ASOS Curve -malliston vaatteista, samaisen verkkokaupan "normimallisto" on jäänyt tähän mennessä kokonaan huomiotta. Lähinnä sen takia, että en ole ikinä ostanut sieltä mitään, vaikka mallisto yltää kokoon 46 saakka. Jostain syystä en vain osannut kuvitella, että mahtuisin perusmalliston vaatteisiin; kenties sen takia, että vaatteet esitellään sivustolla hyvin hoikkien mallien päällä. On vähän vaikea visualisoida, miltä vaate näyttää 46-kokoisella, kun se on esittelykuvassa 36-kokoisen mallin yllä. Vaikka ns. plus-size mallit ovat toki myös minua hoikempia, saan kuitenkin plussmalliston esittelykuvista hieman paremman käsityksen siitä, miltä vaatteet voisivat minun kokoisellani näyttää.

Päätin kuitenkin tilata viimeisimmästä ASOS-alesta pari perusmalliston vaatetta, ihan vaan kokeilumielessä. Yllättäen ne sopivat minulle kaikki! Tässä pieni esittely ostoksistani. Kaikki vaatteet ovat perusmalliston suurinta kokoa eli kokoa 46.

(Pahoittelen epäsiistiä ulkomuotoani joissakin kuvissa; flunssaisena ei oikein jaksa meikata ja laittautua.)


Tämä punainen mekko on ehdoton suosikkini, ja pelkäsin kovasti, että se ei mahtuisi päälle, koska olin niin ihastunut siihen. Onnekseni se kuitenkin istuu täydellisesti! Pidän tällä hetkellä todella paljon noista sydämen muotoisista kaula-aukoista.

Pidän myös tästä korallinpunaisesta cold shoulder -mekosta, vaikka se onkin melko lyhyt. Lyhyydellä tosin tuskin on mitään tekemistä sen kanssa, että mekko on perusmalliston puolelta; omistan myös lukuisia pluskokoa olevia mekkoja, jotka peittävät juuri ja juuri takapuolen.
Musta mekko epäsymmetrisellä helmalla on todella imarteleva, mutta myös mukava päällä. Valitettavasti se ei todellakaan pääse oikeuksiinsa tässä huonossa valaistuksessa otetussa puhelinkuvassa, mutta eiköhän tämä tule myöhemmin esiintymään blogissa myös ihan "kunnon" asukuvissa!
Loppuun vielä niinkin jännittävä vaate, kuin ihan perinteinen t-paita. Mutta minulla on yllättävän vähän tällaisia peruspaitoja, ja tämä on mielestäni jotenkin tosi kivan mallinen. Naisellinen, mutta rento. Ja ihanan pehmeää materiaalia.


Sellaisia ostoksia olen siis tehnyt ASOS -perusmalliston puolelta. Kuten varmaan huomasitte, kaikki ostamani vaatteet ovat joustavaa kangasta. Farkut ja joustamattomat puserot ostaisin edelleen varmuuden vuoksi plussamalliston puolelta; usein nimittäin plussamalliston koko 46 on erilainen kuin "normimalliston" 46, koska plussamallistot suunnitellaan nimenomaan isompia vartaloita silmällä pitäen (vaikka ei se aina siltä tunnu). Joustavampia vaatteita 46/48 -kokoinen voi kuitenkin näköjään hyvillä mielin tilata myös perusmalliston puolelta.

Mukavaa viikonloppua!


In English: Although I post often about my ASOS Curve purchases, I haven't mentioned the ASOS main range before. Namely because I didn't own anything from the main range, since I didn't believe I could fit into the clothes. I knew they went up to a size 18, and being an 18/20, I should be able to wear at least some of them. I suppose I just couldn't picture myself wearing clothes that were modelled on the page by a size 8 model. Although plus-size models are definitely smaller than me as well, it's at least a little bit easier to imagine how the clothes might look on my body.

 However, I finally decided to give the main range a go and ordered a couple of items during the last ASOS sale (they seem to have one every week these days). You know, for science the blog!

Surprisingly, I was able to fit into all of the things I purchased (they are all in a size 18, except for the black skater skirt in the last picture which is old and from the Curve range). Now, being a realist, I obviously went for the more stretchy items - I will stick to buying trousers and non-stretchy tops from the plus-size collections, because in my experience, a plus-size range 18 is usually bigger than a main range 18.

But it's nice to know that when it comes to tops and dresses with a bit of stretch in them, I can shop the main range as well. Like I always say, you should try things on even if you don't think they will fit - you may be surprised! Obviously, it's more of a risk with online shopping, so I would start with something simple, like a t-shirt, and always go for discounted items.

Have a great weekend guys!

Comments

 1. Kirkas punainen sopii hyvin omiin väreihisi ja tuon mustan malli on kiva. Koralli kyllä makuuni reilusti liian lyhyt... Terkkuja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Joo, onhan se aika lyhyt, heh. :) Mutta sukkahousujen tai leggingsien kanssa tulee kyllä varmasti käytettyä sitäkin!

   Delete
 2. Sinä se löydät erittäin imartelevan näköisiä vaatteita - tuo punainen mekko on täydellinen! Tuo toinen mekko taas on tosiaan aika lyhyt, mutta menee varmasti peittävien sukkisten kanssa esim. bilemekkona :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Se punainen mekko on kyllä ihana; olen vieläkin ihan fiiliksissä siitä, että se oli sopiva!

   Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts