Polka dots

(English below)

Jos pitää mainita joku Suomessakin saatavilla olevan vaateketjun plussamallisto, joka on viime vuosina parantanut tarjontaansa, vastaisin ehdottomasti H&M+. Varsinkin toiseen Tampereen keskustan myymälöistä (Sokosta vastapäätä) on viime aikoina tullut vaikka kuinka paljon kivoja, OIKEASTI trendikkäitä vaihtoehtoja. Olen ollut sen verran tyytyväinen valikoimaan, että piti eilen paikalla käydessäni ihan antaa tästä positiivista palautetta henkilökunnalle. Toki positiiviseen fiilikseen vaikutti varmasti vähän sekin, että olin juuri rakastunut palavasti yhteen tiettyyn mekkoon.



Mekko/dress - H&M+
Sukkahousut/tights - KappAhl
Kengät/shoes - Ril's / Aleksi 13
Helminauha/necklace - lahja/gift





Pilkullinen mekko (15 €) vei sydämeni heti, kun katseeni osui siihen. Ja kun sovitin sitä, se näytti vielä paremmalta! Tästä tulee ehdottomasti yksi tämän kesän lemppareista. Mekon malli on juuri sopiva meikäläisen vartalolle, ja siinä on sopivasti tuollaista kivaa vintage-henkisyyttä. Mielestäni tämä on suorastaan erinomainen esimerkki siitä, että pluskokoiselle naiselle on kuin onkin mahdollista tarjota vaatteita, jotka ovat a) trendikkäitä b) naisellisia ja c) seksikkäitä. Tiedoksi koko vaateteollisuudelle: siihen on syynsä, miksi ne kammottavat, joustovyötäröiset trikoohousut ja väljät, kukalliset tunikat jäävät pyörimään alennuslaarin pohjalle. Tämä mekko puolestaan voisi ihan hyvin olla myynnissä "normipuolella", ja näyttäisi hyvältä myös koossa 36. Vaikka tykkään tilata paljon vaatteita esim. Asokselta, on silti hienoa, että Suomessakin on vielä muutama kauppa, joihin muotia rakastava plussanainen voi mennä ihan paikan päälle sovittelemaan. Tiedoksi muuten värikkään pukeutumisen ystäville, että tätä samaa mekkoa on saatavilla myös kirkkaankeltaisena ja ilman pilkkuja!



Käväisin samalla reissulla myös tarkastamassa Aleksi 13:sta alehyllyt, ja mukaan lähti yksi uusi pari kesäkenkiä - viime vuoden mallistoa tosin, mutta who cares. Ja tiedän, TAAS yhdet sandaalit. Mutta nämä ovat ihan älyttömän mukavat, eikä hintaakaan ollut kuin 35,60 €.

Onko muilla pluskokoisilla (ja miksei muillakin), suomalaisilla naisilla jonkun liikkeen valikoimasta erityisen positiivisia kokemuksia? Oletteko huomanneet, että jokin tietty mallisto olisi viime aikoina mennyt parempaan tai huonompaan suuntaan?

In English: Although I love shopping online (Asos ja Forever21 are some of my most frequently used bookmarks), sometimes it's nice to be able to just walk into a store and try things on. Unfortunately, not many stores in Finland offer a lot of choice for plus size women - especially if you don't live in Helsinki. However, things have been improving lately. I think the plus size department of my local H&M is especially good these days. I have found a lot of sexy, feminine AND fashionable pieces there. 

One good example is this dress (15 €). It does not look like it was made for a plus size woman - it just looks like it was made for a woman. I think I look good in this dress, and I think a smaller lady would look great in it as well. When it comes to clothing, I'm pretty sure all plus size women just want the same thing as those who wear a "regular" size: options. It's great that retailers are starting - slowly but surely - to realize that. 

This dress will probably be one of my favorite summer dresses this year. It has a vintage feel to it, which I love. There was also a gorgeous yellow version (without the polka dots), but for me, this one was a clear winner. Oh, and I also got new shoes (Ril's / Aleksi 13, 35,60 € on sale) - cute and extremely comfortable!

Comments

  1. On kyllä upea mekko ja näyttää todella hyvältä sulla! :) Minäkin olen jonkin verran löytänyt HM+:n valikoimista kivoja vaatteita. Ärsyttää vaan, kun ainakin Rovaniemen liikkeessä ovat ne samat vanhat aletankovaatteet tosi pitkiä aikoja, eikä niitä välttämättä silti alenneta niin paljoa, että menisivät lopulta kaupaksi ja tekisivät tilaa uudemmille alennetuille.. tosin tuo H&M:n plusmallisto on toki siitä kiva, että sen normaalihinnatkaan eivät kirpaise kovin paljoa yleensä :)
    Kiva löytö ovat sandaalitkin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Ja joo, se on kyllä ärsyttävää, kun joku vaate on ollut puoli vuotta alennuksessa, ja hintaa on silti 25 €. Mielestäni tuolla Tampereen myymälässä tehtiin jokin aika sitten uudistuksia, sen jälkeen valikoima on vaikuttanut tosi tuoreelta.

      Delete
  2. Kiva mekko, sopii sulle tosi hyvin. Sandaalit näyttäisi paremmilta ilman sukkiksia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinhän ne aina näyttäisi, mutta eilen oli sen verran tuulinen ja sateinen sää, etten viitsinyt lähteä paljain säärin liikenteeseen. Vaihdoin itseasiassa juuri ennen lähtöä umpikärkiset kengät, ettei varpaat kastuisi. Kiitos kommentista!

      Delete
  3. Oi kun kiva mekko! Sandaalitkin on kauniit. Minä olen ihastunut Junarosaan. Uuteen tuttavuuteen jolta tuntuu löytyvän kaikki tarpeellinen tällä hetkellä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! :) Itse en ole Junarosea vielä kokeillut, mutta kyseisellä merkillä on kyllä kivoja mekkoja - vaikkakin melko hintavia minun köyhäilybudjettiini. ;) En tosin ole nähnyt niitä näillä seuduilla muualla kuin Ideaparkin Vero Modassa, ja siellä valikoima oli viimeksi aika suppea. Pitää ehkä tutustua paremmin ensi viikon Helsingin reissulla. ;)

      Delete
  4. Kaunis mekko ja näyttää tosi upeelta sulla! :)

    ReplyDelete
  5. Ompas hieno mekko! Kävin just perjantaina katsastamassa H&M+ valikoiman, mutta en siellä nähnyt tuota mekkoa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. :) Ja höh, toivotaan, että ilmestyy sinnekin liikkeeseen. Tuo taisi olla aika uusi, joten ehkä sitä ei joka paikassa vielä ole. :)

      Delete
  6. Nätti mekko! Seppälän GG -mallisto tälle kesälle yllätti positiivisesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! :) GG on kyllä menossa parempaan suuntaan. Olen välillä ollut hieman pettynyt kyseiseen mallistoon.

      Delete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts