Ostoksilla Englannissa

Täällä taas! Englannin reissusta selvittiin hengissä, vaikka onnistuin nappaamaan itselleni tuliaisiksi vatsaflunssan. Onneks tauti kuitenkin alkoi vasta Suomessa, eikä reissu siis mennyt sen takia pilalle! Nyt alan olla jo tolpillani - olen palannut töihin, suunnittelen innolla (?) graduani, ja ehkä hieman aidommalla innolla syyspuvustoani. Muutamia syysvaatteita olen jo ehtinyt ostaakin, mutta niistä lisää myöhemmin. Tällä kertaa olisi nimittäin tarkoituksena esitellä muutamia ostoksia, jotka tarttuivat reissussa hihaani.

Olin tietoisesti päättänyt jo ennen lähtöä, että en osta tällä kertaa vaatteita - olen menossa talvella tyttökaverin kanssa shoppailureissulle Lontooseen, joten miksi nyt turhaan kiduttaisin poikaystävääni viettämällä koko reissun sovituskopeissa ähisten. Suurimman osan matkastamme kiertelimme joka tapauksessa autolla Englannin maaseutua, eikä tilaisuuksia shoppailuun liiemmälti edes ollut. Olin kuitenkin vaatinut jo hyvissä ajoin, että Bootsissa on pakko päästä käymään. Rakastan Bootsia; sieltä löytyy niin paljon kaikkea ihanaa, eikä suurta osaa tuotteista ole edes mahdollista ostaa Suomesta.


Tässä ensimmäisen Boots-reissun (kyllä, kävin siellä useamman kerran) satoa!


Bootsin omaa merkkiä oleva hiusseerumi oli pakko ostaa, koska a) se oli tosi söpö ja kätevän kokoinen b) olen etsiskellyt hiuksia silottavaa tuotetta, jonka voi laittaa kuiviin hiuksiin. Vähän olen jo tätä testaillut, ja tykkään laittaa töhnää päähäni varsinkin silloin, kun laitan hiukset kiinni. Annostelussa täytyy tosin olla varoivainen - itse laitan tuotetta hiuksiini hyvin, HYVIN vähän, koska muuten tukasta tulee helposti likaisen oloinen, vaikka se ei (kuulemma) siltä näytäkään. Ylivoimaisesti paras asia tässä on tuoksu - niin uskomattoman herkullinen karkkinamituoksu, että sitä ei voi edes sanoin kuvailla! Hintaa litkulla oli osapuilleen 2,7 € (2,09 £).


Nivean helmiäishuulivoidetta saa ehkä Suomestakin, en ole tarkistanut asiaa. Lähinnä tarvitsin kostuketta Brightonin meri-ilman kuivattamille huulille, ja satuin huomaamaan tämän edullisen huulirasvan (n. 2,90 €) nätissä pakkauksessa. Mutta kyllä siitä ihan oikeasti jää aika kiva, helmiäisenhohtoinen kiilto huulille!


Olen lukenut netissä paljon positiivisia arvosteluja Soap & Glory -merkin kosmetiikasta, ja koska kyseisiä tuotteita ei myydä Suomessa (netin kautta niitä kuulemma saa kyllä tilattua), päätin ostaa muutaman tuotteen kokeeksi. Hand Food -käsivoide (n. 6,2 €) vaikuttaa lupaavalta - se imeytyy nopeasti ja jättää kädet pehmeiksi, eikä tuoksukaan ole hullumpi. Plus kuinka hyvältä kuulostaa tämä tuotekuvaus: "non-greasy hydrating hand cream with shea butter, macadamia oil & marshmallow"? Nam. Todelliseen testiinhän käsivoide pääsee vasta kohdatessaan Suomen talven. Sitä odotellessa...


Koska Soap & Gloryn matkakokoiset tuotteet sattuivat olemaan tarjouksessa ota 3 maksa 2, ostin vähän enemmänkin kyseisen merkin tuotteita. Flake Away-kuorintaa en ole vielä kokeillut, mutta The Righteous Butter vaikuttaa perushyvältä kosteusvoiteelta, ja kuten tässä vaiheessa saattaa jo arvata, tuoksuu todella hyvältä. Eivätkö ole muuten aivan ihanan näköisiä nämä pakkaukset? Voisivat Suomessakin laittaa Lumenen rasvat yhtä nätteihin purkkeihin...


Clean on Me -suihkugeeli pelasti minut reissussa ankeilta, kuivattavilta hotellisaippuoilta. Tykkään erityisen paljon suihkugeeleistä, joiden kuvauksessa on sana "creamy" - ne ovat niin mukavan täyteläisiä! Kuorinta, vartalovoide ja suihkugeeli maksoivat siis yhteensä 5 puntaa eli reilut 6 euroa.


Yhden kosmetiikkatuotteen löytymisestä olin erityisen iloinen. Olen haaveillut Revlonin ColorBurst Lip Butterista jo kauan, mutta en ole ainakaan nähnyt niitä missään Suomessa. En voinut testailla sävyjä hirveästi, koska paikalliset teinit olivat sotkeneet kaikki Bootsin testerit aivan järkyttävään kuntoon, mutta olen tyytyväinen tuohon valitsemaani Macaroon-sävyyn. (En tykkää "liian" punaisista huulista, ja tuo on kohtuullisen luonnollinen). Mielestäni kyseinen tuote on koostumukseltaan aivan mainio - ei huulipunamaista jäykkää, "mun huulissa on jotain juttua" tuntemusta, mutta ei myöskään huulikiillon tahmeutta. Pulitin punasta vajaat kymmenen euroa, ja mielestäni se oli sen arvoinen.


Se kosmetiikasta! Vaatteita en tosiaan ostanut ollenkaan, mutta ennen paluulentoa käväistiin Crawleyssa paikallisessa ostoskeskuksessa, josta tarttui mukaan vielä pari juttua.


Pari alennuskorua Warehousesta. Tajusin vähän aikaa sitten, että minulla ei ole arkikäyttöön soveltuvia, kullanvärisiä peruskoruja. Nyt tuli sitten tätäkin puutetta paikkailtua, ja kuten kuvasta näkyy, halvalla lähti!


Säästin parhaan viimeiseksi, joten tässä on nyt sitten suuri ilon ja ylpeyden aiheeni, Miss Selfridgestä ostettu clutch-mallinen laukku! Eikö ole nätti?


Laukku maksoi 27 €, mikä ei ole todellakaan paha, jos ottaa huomioon miten monikäyttöinen ja ajaton se on. (Toki poikaystäväni ensimmäinen kommentti ostoksesta oli "taas ostit tuollaisen, johon ei mahdu mitään", mutta hänhän ei tunnetusti oikein näiden asioiden päälle ymmärrä).


Laukkuun kuuluu myös metallinen hihna, mutta itse tykkään siitä enemmän ilman. Maltan tuskin odottaa, että saan ottaa tämän kaunokaisen käyttöön! Ehkä jo ensi viikonloppuna...

Siinäpä ne meikäläisen ostokset koko lailla olivat - tai ainakin kaikki muotiin ja kauneuteen liittyvät ostokset. Kaiken kaikkiaan reissussa oli ihanaa; idyllisiä maalaismaisemia, ystävällisiä ihmisiä ja uusia elämyksiä riitti. (Ruuasta en tosin hirveästi välittänyt, mutta olen ollut Iso-Britanniassa ennenkin, joten tämä ei tullut suurena shokkina.) Englantilaisnaisten tyyliä oli myös mielenkiintoista tarkastella. Hajontaa oli suunnilleen yhtä paljon kuin Suomessakin; osa naisista näytti kiilakorkoineen, printtihousuineen ja "huolettoman" pörröisine nutturoineen astuneen kadulle suoreen muotilehden sivuilta... mutta osa ei ilmeisesti ollut vieläkään kuullut, että legginsit eivät ole housut. Maltan tuskin odottaa, että pääsen ensi vuoden puolella katselemaan lontoolaista tyyliä (emme nimittäin käyneet tällä reissulla pääkaupungissa ollenkaan)! Nyt on kuitenkin ihan kiva olla hetki koto-Suomessa, ja keskittyä syksyn uusiin haasteisiin.

Mitä ja missä te muut tykkäätte shopata ulkomailla käydessänne?

Comments

  1. Kiitos hani! Mä niiiiin ootan, että pääsen sinne shoppailemaan kosmetiikkaa, mietin jo kaikkia kivoja hajuvesiä yms. mitä vois ostaa...;) Ja Jesse haaveilee jo ajelusta siellä, se jopa mietti että jos tultais laivalla niin vois tulla omalla autolla. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments are appreciated! <3

Popular Posts